Özdağ 'Toplu' konferans'ta konuştu; Yüzde 58 bangır bangır geliyor

Ümit Özdağ 'Bizim mehmetçiklerimiz El bab'da savaşırken Suriyeli delikanlılar Türkiye de dolaşıyor. Bizim çocuklarımız sınava bir dakika geç kalınca üniversite sınavına alınmıyor.'

01 Nisan 2017 Cumartesi 22:38






Ümit Özdağ, Toplu konferans verdi: Yüzde 58 hayır var



Gaziantep bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, konferans vermek için geldiği Konya'da toplu açılışlara nazire yaparak toplu konferans verdi. Özdağ, Konya'da yaptığı konuşmada "Çok net bir hayır çoğunluğu görüyoruz. Şu anda yüzde 58 üzerinde gümbür gümbür gelen bir hayır var. İktidar da bunun paniği içerisinde" dedi.



MHP'den ihraç edilen ve referandumda hayır oyu için kampanya çalışması başlatan Gaziantep bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, bu çalışmalar kapsamında Konya’da Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Özdağ, ‘’Bizim ayın 17’sinde devlet ve millet olarak bir anayasamız olmayabilir. Bir kişinin iradesi bütün milli iradenin yerine geçecek şekilde siyasal ve toplumsal yaşamımız şekillenir. Tabi böyle bir süreci Türkiye gibi uzun bir demokratik geçmişe sahip ülkelere dayatmak ve uzun süreli ayakta tutmakta mümkün değildir. Allah'a şükürler olsun ki, Türk milleti bu gerçeği kavradı. Bundan dolayı çok net bir hayır çoğunluğu görüyoruz. Şu anda yüzde 58 üzerinde gümbür gümbür gelen bir hayır var. İktidar da bunun paniği içerisinde’’ dedi.

‘SAHTEKARLIKLARI BAŞLADI’

Seçimlerde hilelere başvurulmamasını isteyen Özdağ, ‘’Az önce gelen bir haber aldım. Frankfurt'ta bir kişinin sandıkta iki defa oy kullandığının CHP'li üye tarafından tespit edilmesiyle, Frankfurt'ta YSK'nın kararıyla seçimler durduruldu. Daha şimdiden bu tür seçim sahtekarlıkları başladı’’ dedi.

‘BİZİM 900 LİRALIK REKLAM BÜTÇEMİZ BİLE YOK’

Referandum için bütçelerinin olmadığını belirten Özdağ, ‘’Son 2 haftaya AKP 90 milyonluk bir reklam bütçesiyle giriyormuş. Bizim 900 liralık bir reklam bütçemiz bile yok. Ama olsun biz İstiklal Harbi’nin sonuçlarını savunuyoruz. Biz Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini savunuyoruz. Biz Türkiye'yi eyaletlere bölmeye hazırlanan alt yapıya geçit vermemek kararlılığı içerisinde mücadele ediyoruz’’ diye konuştu.

‘ABDULLAH GÜL YAŞIYOR BİR SORUN BAKALIM NE DİYOR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Atatürk yaşasaydı evet derdi’ sözlerini de eleştiren Özdağ, şöyle dedi:

‘’Diyorlar ya Cumhurbaşkanı, Başbakan, AKP'li diğer vekiller; 'Atatürk yaşasaydı evet derdi, rahmetli Türkeş yaşasaydı ‘evet’ derdi, rahmetli Muhsin Başkan yaşasaydı, rahmetli Menderes yaşasaydı'. Bunları bırakın daha uzağa gitmeyin. Abdullah Gül yaşıyor bir sorun bakalım ne diyor. Bu ülkenin seçilmiş Başbakanı olmasına rağmen, zorla ve antidemokratik bir şekilde görevden düşürdüğünüz Davutoğlu'nun ne söylediğini bir sorun bakalım. Ondan sonra bize Atatürk'le gelin Menderes'le gelin.’’  Özdağ, toplantının ardından kent merkezindeki esnafı ziyaret etti.

'ÖZDAĞ'DAN FUTBOL TOPU İLE GÖNDERME'

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, bir otelde toplantı düzenledi. Eline bir futbol topu alan Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binalı Yıldırım'ın, yarın Ankara'da katılacakları toplu açılış törenine göndermede bulunarak, ''Ankara'da toplu açılış yapacaklarmış. O kadar proje ne ara başladı, ne ara bitti bilmiyoruz'' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ı eleştiren Özdağ, ''Sayın Yıldırım, bütün Türkiye'yi geziyoruz. Seni başbakan tutmak için çabalıyoruz. Niye böyle nankörlük yapıyorsun. Bize çamur atacağına, bir aynaya bak. O çamur, senin yüzünde. Eğer başkanlık gelmezse Türkiye bölünür diyorsun. Hiçbir başbakan, bu kadar utanç verici birşey söyler mi? Milleti kandırmak için neden böyle şeyler söylüyorsun" diye konuştu.

'SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLECEK'

Suriyeli sığınmacılara Türk vatandaşlığı verilip, ilk seçimlerde oy kullanmalarının sağlanacağını belirten Özdağ, şunları söyledi:
''3.5 milyon Suriyeliye vatandaşlık verilecek. Yapılacak ilk seçimlerde oy kullanma hakkı tanınacak. 2.5 milyon oy getirileceği düşünülüyor. 460 bin Suriyeli genç var. Bizim mehmetçiklerimiz Elbab'da savaşırken Suriyeli delikanlılar Türkiye de dolaşıyor. Bizim çocuklarımız sınava bir dakika geç kalınca üniversite sınavına alınmıyor. Bu nedenle bir gencimiz canına kıydı. Suriyeliler sınavsız üniversiteye gidiyor. Yani Türkiye'de Suriyeli olmak lazım. Suriyelilere harcanan para 25 milyar dolar. Her aile, ayda bir sene boyunca bütçesinden 700 liralık Suriyelilere yardım yapmış. Vatandaşta bundan haberdar değil. Okul çağındaki 500 bin Suriyeli okula gitmiyor. Bunlar için tek bir seçenek var 'mafya' olmak. Suriyeliler meselesi Türkiye için çok büyük bir felaketi, daha şimdiden demografik bir bombayı, belki de bir Suriye PKK'sını büyütüyor."

'AK PARTİ'DE 'HAYIR' OYU VERECEKLER VAR'

Başbakan Binali Yıldırım'ın 16 Nisan'da referandumunda 'Hayır' oyu kullanacağını iddia eden Ümit Özdağ, "Atatürk yaşasaydı, Menderes yaşasaydı, Türkeş yaşasaydı, Muhsin Başkan yaşasaydı 'Evet' derdi diyorlar. Abdullah Gül ne diyor 'Hayır' diyor. Birçok isim Ak Parti'de 'Hayır' diyor. Ak Parti'de birçok milletvekili 'Hayır' diyor. Binali Yıldırım da 'Hayır' oyu atacak. Bütün sorun oy attığı sandıktan bir 'Evet' çıkmazsa düşünebiliyor musun manzarayı" dedi.

'HAYIRCI OLDUĞUMUZ İÇİN KAHVALTI VERMEDİLER'

Sabah kahvaltı yapacakları salonda kendilerinin 'Hayırcı' oldukları için kahvaltı veremeyeceklerini söyledikelerini ileri süren Özdağ, "Ne olursan ol gel, diyen bir zatın memleketindeyiz. Ancak bu sabah arkadaşlarla birlikte kahvaltı yapmaya gittiğimizde bize kahvaltı veremeyeceklerini söylediler. Neden, hayırcı olduğumuz için. Ancak aynı yerde daha önce geldiğimizde Allah razı olsun bir bardak çay vermişlerdi. Kalmak istediğimiz otellerde rezervasyonlarımız iptal ediliyor. Napalım çadırda mı kalalım?'' diye konuştu.
Son Güncelleme: 02.04.2017 09:37
Anahtar Kelimeler:
MHPÜmit Özdağ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.