Özel Sultan Murat Koleji dünya 2. ve 3'lüğünü elde etti

04 Aralık 2012 Salı 14:53
Özel Sultan Murat Koleji dünya 2. ve 3'lüğünü elde etti






SİVAS (CİHAN)- Kenya´da düzenlenen Uluslararası Çevre Proje Yarışması Golden Clımate´te Sultan Murat Koleji öğrencileri dünya 2. ve 3'ncüsü oldu.

Sivas Özel Sultan Murat Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden Selim Yağmur ve Furkan Taşdemir´in hazırladığı 'Deprem anında yangın merdivenlerinin kenarına kaydıraklı sistem kurarak hızlı kaçış sağlamak' adlı çalışma, gümüş madalyaya layık görüldü.

Özel Sultan Murat Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri Sina Coşkun ve Furkan Yurtseven´in hazırladığı 'Güneydoğu Anadolu Projesi(GAP) Sulama Projesi ile erozyonu önleme yöntemleri' adlı proje de bronz madalya aldı.

Yarışmada sunum ve iletişim dili İngilizce olarak yapıldı. Sultan Murat Koleji öğrencileri okulda öğrendikleri İngilizceleri ile Afrika´nın değişik üniversitelerinden Kenya´ya gelen jüri üyelerine pano başında sunum yaptı. Başarılı geçen sunumlarının ardından öğrenciler madalyalarını kazandı. Yarışma sonrası öğrenciler, Kenya´da safari ve gezilerin ardından Türkiye´ye döndü.

Okul müdürü Ahmet Korkmaz, Uluslararası proje yarışmalarında çalışmalarımızın finalde sergilenmesi yanında altın ve gümüş madalyalar kazandık. Bu yıl proje ve olimpiyat çalışmalarımızda 10'a yakın ulusal ve uluslararası madalyamız oldu. Ayrı bir başarımız ise İngilizce zümremizin etkin bir İngilizce eğitimi vermesidir. Bu yarışmalarda, öğrencilerimiz çalışmalarını İngilizce olarak sunabilmekte, seyahat ve gezilerinde bu dili kullanmaktadırlar. Öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyorum dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.