Öztrak: Başbakan, kendini 'topal ördek' durumuna soktu

04 Aralık 2012 Salı 10:31
Öztrak: Başbakan, kendini 'topal ördek' durumuna soktu






ANKARA (CİHAN)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir daha genel başkan ve başbakan olmayacağını savunarak, partisindeki tek seçicilik makamında kendini 'topal ördek' durumuna soktuğunu ileri sürdü.

Öztrak, yaptığı yazılı açıklamada, AKP ve bürokratlarının altın oyunlarındaki yaratıcılıkları zirve yaptı. Şimdi de bir gecede Türkiye'de her vatandaşın cebine bin 562 dolarlık altını koyuverdiler. Böylece ülkenin döviz açık pozisyonu da altınla kapatıldı. diyen Öztrak, bu yılın ilk 9 ayında cari açıktaki 21,2 milyar dolarlık iyileşmenin yüzde 40'ını, İran'dan alınan doğal gaz bedellerinin altına çevrilerek yurt dışına çıkarılmasına göz yumarak sağlandığını savundu.

Hükümetin, ülkenin rekabet gücünü artıracak reformlara takati kalmayınca, bu sefer bürokratların topa girdiğini öne süren Öztrak, şöyle devam etti: Ülkedeki diğer tüm kesimlerin döviz varlıkları gerçekleşen rakamlar üzerinden hesaplanırken, tahmini bir altın stokunun hem de tamamının vatandaşın döviz varlığına ilave edilmesi, hangi uluslararası kabul görmüş istatistik yöntemine veya sınıflamasına uymaktadır?

Üçüncü dönemi tamamlamanın ve sonrasının telaşı içindeki bakanları birbirine düşmüşken; bürokratlar herhalde istatistiklerdeki yaratıcılıklarının Başbakan tarafından mükâfatsız bırakılmayacağını düşünüyor. Ancak bu bürokratların beklentileri boş çıkabilir. Çünkü güvendikleri Başbakan, bir daha genel başkan ve başbakan olmayacağını söyleyerek, partisindeki tek seçicilik makamında kendini 'topal ördek' durumuna sokmuştur. Yani bu bürokratların üçüncü dönemini tamamlayan bakanlar yerine Meclis'e girmeleri de zordur. Kaldı ki bugünlerin yarınları da vardır. Sandık er geç vatandaşın önüne gelecektir. Vatandaşlar, böyle bir servete sahip olmadıklarını görünce, kâğıt üzerine çizilen bu sahte cennet manzaralarının hesabını mutlaka soracaktır. Son olarak da dün enflasyon verilerinin bazı ajanslar tarafından 17 dakika erken açıklanmasının sorumluları ve kimleri zengin ettikleri derhal bulunmalıdır. Vatandaş istatistik oyunlarıyla kâğıt üzerinde zengin edilirken, istatistikleri erken sızdırarak, birilerinin cebine çil çil para konmasını kabul etmemiz mümkün değil.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.