`Özürlüye ücretsiz sağlık kurulu raporu uygulaması devam edecek´

04 Aralık 2012 Salı 10:31
`Özürlüye ücretsiz sağlık kurulu raporu uygulaması devam edecek´






ANKARA (CİHAN)- Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Uzm. Dr. Hasan Çağıl, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından sevk edilen özürlülere ücretsiz sağlık raporu verilmesi uygulamasının devam edeceğini belirtti.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Uzm. Dr. Hasan Çağıl, kamu hastane birlikleri genel sekterliklerine, `2022 Sayılı Kanun Kapsamındaki Özürlülere Ücretsiz Sağlık Kurulu Raporu Verilmesi´ konulu bir yazı gönderdi. Söz konusu yazıda, SGK Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü´nün kapatılarak, 2022 Sayılı Kanun'a göre yürütülen aylık işlemlerinin Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´na devredildiği hatırlatıldı.

Önceki uygulamada, özürlü vatandaşların 2022 Sayalı Kanun uyarınca, aylık talebinde bulunmaları halinde özürlü sağlık kurulu raporlarını hastanelerden ücretsiz alabilmeleri için mal müdürlükleri ve defterdarlıklardan sevk kağıdı almaları gerektiği anımsatıldı. SYD vakıflarınca, bu kapsamda sevk edilen vatandaşlara sağlık tesislerinden ücretsiz rapor verilmesi uygulamasına devam edileceği kaydedildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.