Özürün yerini 'Kusura Bakmasınlar' alır mı?

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizin aşılması için son bir hafta içinde yapılan iyi niyet açıklamaları resmen yazılan mektup teatilerine dönüştü. İsrail'den sonra Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleştirilme süreci yeni bir aşamaya girdi..

27 Haziran 2016 Pazartesi 22:41
Özürün yerini 'Kusura Bakmasınlar' alır mı?






Özürün yerini 'Kusura Bakmasınlar' alır mı?


Türkiye Rusya arasındaki krizin aşılması için her iki ülke liderlerinin ortaya koyduğu irade yapıcı açıklamalarla güçleniyor. Rusya Devlet Başkanı Putin'in Yunanistan gezisi sırasında sarfettiği 'Türkiye ile eski iyi ilişkileri tabi ki yeniden tesis etmek istiyoruz' şeklindeki sözlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği mektup Ankara Moskova arasındaki hareketliliği en üst düzeye çıkardı. Bakanlar düzeyinde ikinci resmi temas önümüzdeki günlerde Moskova'da imkan dahilinde. Erdoğan'ın gönderdiği mektupka kullandığı yumuşak üslup diplomatik kuralların ötesinde hayatını kaybeden iki Rus pilotin ailesi için insanı temalar taşıyor..

ÖZÜR DİLERİM YERİNE KUSURA BAKMAYIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaleme aldığı mektup hakkında ilk açıklama Moskova'dan geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada: "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'e mektupla üzüntülerini ilan etti" denildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektupla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın geçtiğimiz kasım ayında bir Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu ifade eden Kalın, mektupta, "Hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine bir kez daha acılarını paylaştığımı belirtmek ve taziyelerimi sunmak istiyorum; kusura bakmasınlar diyorum." ifadesine yer verildiğini bildirdi.

İYİ İLİŞKİLER YENİDEN BAŞLAMALI

Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rus mevkidaşına Türkiye ile Rusya arasındaki geleneksel dostane ilişkilerin tekrar tesis edilmesi, bölgesel krizlerin çözümü için işbirliği ve terörle ortak mücadele edilmesi için çağrıda bulunduğunu da vurguladı.

İlişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli adımlar atılacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "İki ülke, ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli adımların atılması hususunda mutabık kaldı." dedi.
Anahtar Kelimeler:
Rusya Türkiye Krizi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.