Pakistan'daki kanlı saldırının ardından, Türkiye yas ilan etti

Terör örgütünün Pakistan'da düzenlediği kanlı saldırının ardından Türkiye de milli yas ilan etti.

16 Aralık 2014 Salı 18:31
Pakistan'daki kanlı saldırının ardından, Türkiye yas ilan etti






Pakistan'daki kanlı saldırının ardından, Türkiye yas ilan etti


Terör örgütünün Pakistan'da düzenlediği kanlı saldırının ardından Türkiye de milli yas ilan etti. Yarın tüm resmi kurum ve kuruluşlarda bayraklar yarıya indiriyecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Peşaver'deki bir okula Taliban tarafından düzenlenen baskında 148 öğrenci ile öğretmenin öldürülmesi nedeniyle yarın Türkiye'de 1 günlük "milli yas" ilan edileceğini bildirdi.

BÖLGEDE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif, Peşaver'deki kanlı okul baskının ardından bölgeye hareket etti. Peşaver'deki baskının ardından okula operasyon düzenleyen Pakistan ordusu özel birlikleriyle militanlar arasındaki çatışma devam ediyor. Operasyonun sürdüğü okulda art arda patlamalar duyuldu.

Peşaver'in bağlı olduğu Hayber Paktunhva eyaleti hükümet sözcülüğünden yapılan açıklamada, Taliban militanları tarafından basılan okulda 148 kişinin hayatını kaybettiği, 122 kişinin yaralandığı bildirildi.

Peşaver kentinin bağlı olduğu Hayber Paktunhva eyalet yönetimi de 3 günlük yas ilan etti.
Son Güncelleme: 16.12.2014 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.