Perakendeciler zirvede buluşuyor, gündemde kanun tasarısı var

06 Aralık 2012 Perşembe 16:12
Perakendeciler zirvede buluşuyor, gündemde kanun tasarısı var






İSTANBUL (CİHAN)- Yıllık satış hacmi 313 milyar dolara ulaşan perakende sektörünün oyuncuları, hala çıkmayan kanunlarını görüşmek üzere bir araya geliyor. Geçen sene ilki düzenlenen Perakende Zirvesi'nin ikincisi 8-9 Aralık'ta yapılacak. Zirvede, atılan adımlara rağmen bir türlü çıkmayan kanuni düzenleme ile sektörün problemleri ele alınacak. Zirveye, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin de katılacak.

'Gelecek Geldi. Ya Şimdi?' temasıyla düzenlenen 2. Perakende Zirvesi, yurt içi ve dışından konunun uzmanlarının katılımı ile Kartepe The Green Park Otel'de gerçekleşecek. Retail News ve Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından organize edilen zirvede, kanuni düzenleme konusunda gelinen nokta ve sektörün genel problemlerini masaya yatıracak.

Deloitte'in yaptığı araştırmaya göre Türk perakendesinin satış hacmi 2012 sonunda 313 milyar dolara ulaşacak. Sektörün 2016'ya kadar yıllık ortalama yüzde 10'luk bir büyüme sergilemesi öngörülüyor. Yakalanan büyüme hızına karşın, sektörü düzenleyen bir yasanın olmaması ve rekabet koşullarındaki dengesizlik gibi unsurlar, perakendeyle ilgili yasa ihtiyacını sürekli olarak gündemde tutuyor.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.