'Peygamberimiz(sav) peygamberlik görevi öncesinde Muharrrem ayında oruç tutardı'

06 Aralık 2012 Perşembe 16:13
'Peygamberimiz(sav) peygamberlik görevi öncesinde Muharrrem ayında oruç tutardı'






MALATYA (CİHAN)- Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdullah Çolak, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed´in(sav) peygamberlik görevi öncesi de Muharrem ayında oruç tuttuğunu belirtti.

Malatya Kent Konseyi tarafından Muharrem Ayı konulu konferans düzenlendi. Doç. Dr. Abdullah Çolak, konferansta yaptığı konuşmada, Allah'ın bir yıl içinde 12 ay olduğunu ayette haber verdiğini belirttiğini, aynı ayette Muharrem ayında cana ve mala kastın yasaklandığını söyledi.

Muharrem ayında oruç tutmanın önemine değinen Çolak, Peygamberin peygamberlik görevinden önce de Muharrem ayında oruç tuttuğunu belirtti. Hz. Peygamberin(sav) Ramazan ayı dışında, oruç tutarak en çok sevabın alınacağı ayın Muharrem ayı olduğuna dikkat çektiğini söyleyen Çolak, Gerek bu ayı gerekse diğer ayları faziletli kılan yapılan ibadetlerdir. dedi. Peygamberimizin(sav) fiili sünnetlerinden de bahseden Çolak, Hz. Peygamberin eşleri ile istişare yaptığını, aynı anlayışın ebeveynler tarafından çocuklara da aşılanmasını gerektiğini ifade etti.
Konferans sonunda Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu tarafından Doç. Dr. Çolak´a plaket verildi. Konferansa dinleyici olarak katılanlara da aşure ikram edildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.