Peyzaj mimarları Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi'ni inceledi

06 Aralık 2012 Perşembe 10:16
Peyzaj mimarları Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi'ni inceledi






ANKARA (CİHAN)- Peyzaj Araştırmaları Derneği ve üniversitelerin peyzaj mimarlığı bölümlerinden öğrenciler, Keçiören Belediyesi tarafından yapılacak Gümüşdere Ihlamur Vadisi Rekreasyon Projesi'ni inceledi.

Keçiören'e değer katacak olan Gümüşdere Ihlamur Vadisi Rekreasyon Projesi, meslek odaları ve ilgili kuruluşlardan da destek görüyor. Proje ayrıca Peyzaj mimarlığı üzerine eğitim gören öğrenciler için örnek oluyor. Bu çerçevede Peyzaj Araştırmaları Derneği yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri, Ankara Çayı'ndaki araştırmaları kapsamında Keçiören Belediyesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi Rekreasyon Projesi'ni de yerinde inceledi. Çubuk 2, Çubuk 1 barajlarından sonra Altındağ'da inceleme yapan ekip daha sonra Keçiören'e geldi. Keçiören Belediyesi sınırları içerisinde inceleme yapan çalışmacılar, Keçiören Belediyesi Proje ve Uygulama Koordinatörü eşliğinde 3 bin 100 metre boyunca suyun izini sürdü. Katılımcılara, Gümüşdere Ihlamur Vadisi Rekreasyon Projesi'nin tüm detayları yerinde aşama aşama anlatıldı. Peyzaj mimarları ile öğrencilerin görüş ve önerileri alınarak proje ile ilgili soruları cevaplandırıldı.

Peyzaj Araştırmaları Derneği Başkanı Semiha Demirbaş Çağlayan, Ankara Çayı inceleme gezisi ile amaçlarının çay izini sürerek, su ve kent arasındaki ilişkiyi saptamak olduğunu söyledi. Keçiören Belediyesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi Rekreasyon Projesi'nin Ankara'da suyun izini sürmek, bugüne ve yarına bakmak temasına uygun olduğunu belirten Çağlayan, projenin örnek bir proje olduğunu vurguladı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.