PKK ateşkes ilan edecekmi? Hükümet 'Buna karnımız tok'

Terör örgütünün kış üslenmesi ve operasyonlardan korunmak için sıkça başvurduğu ateşkes taktiği bu kez işe yarayacak gibi görünmüyor. Hükümet örgütün ateşkes ilan edeceği iddialarına sert cevap verdi

09 Ekim 2015 Cuma 11:04
PKK ateşkes ilan edecekmi? Hükümet 'Buna karnımız tok'






PKK ateşkes ilan edecekmi? Hükümet 'Buna karnımız tok'

Terör örgütünün her kış mevsiminde başvurduğu ateşkes yalanı yeniden gündemde. Örgüt kış üslenmesi ve operasyonlardan korunmak için sıkça başvurduğu ateşkes taktiği bu kez işe yarayacak gibi görünmüyor. Hükümet terör örgütünün silah bırakmadan çözüm sürecine geri dönülmeyeceği mesajlarını veriyor. Daha önce PKK adına HDP ile görüşen ve ünlü Dolmabahçe deklarasyonuna atılan imzada adı bulunan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan PKK'nın ateşkes kararına 'Bunlara karnımız tok' cevabını verdi. PKK'nın 11 Ekim'de ateşkes ilan edeceği iddialarına ilişkin konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan sert mesajlar verdi.

ÖRGÜT SIKIŞTIĞI ZAMAN ATEŞKES İLAN EDİYOR

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Haber Türk'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. PKK yönetiminin 11 Ekim'de ateşkes sinyali vermesini yorumlayan Akdoğan "Buna karnımız tok" dedi.
 
Akdoğan, PKK'nın 11 Ekim'de ateşkes ilan edeceği iddialarına ilişkin, "Terör örgütü sıkıştığı zaman, kış üslenmesine gideceği zaman veya siyasi uzantısının işine yarasın diye bu tür siyasi taktik hamleler içerisine girdiğini çok gördük. Buna karnımız tok. Sen ortalığı yakacaksın, yıkacaksın, zulüm edeceksin, insanları öldüreceksin, devlete savaş açacaksın, bütün projelerin çökecek. Devrimci halk savaşın çökecek, şehir milislerin çökecek, özerklik ilanların çökecek ondan sonra 'ben seçim güvenliği olumsuz etkilenmesin istiyorum' diyeceksin. Bu geçen seçimden önce senin oradaki baskıların olumsuz etkilemedi mi?" dedi.
 
Yalçın Akdoğan, şöyle konuştu:  "Terör örgütü sıkıştığı zaman, kış üslenmesine gideceği zaman veya siyasi uzantısının işine yarasın diye bu tür siyasi taktik hamleler içerisine girdiğini çok gördük. Buna karnımız tok. Sen ortalığı yakacaksın, yıkacaksın, zulüm edeceksin, insanları öldüreceksin, devlete savaş açacaksın, bütün projelerin çökecek. Devrimci halk savaşın çökecek, şehir milislerin çökecek, özerklik ilanların çökecek ondan sonra 'ben seçim güvenliği olumsuz etkilenmesin istiyorum' diyeceksin. Bu geçen seçimden önce senin oradaki baskıların olumsuz etkilemedi mi?"
Akdoğan, örgütün, tam anlamıyla bir eylemsizlik kararı alması ve Türkiye'yi terletmesi gerektiğini vurgulayarak, bunların oluşmaması durumunda örgütün söyleyeceğinin hiçbir kıymeti olmayacağını ifade etti. Akdoğan, Çözüm Süreci'nin sahibinin hükümet olduğuna, bu sürecin devam etmesi için gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiğine dikkati çekti.
Seçim güvenliğinin sadece sandık güvenliği olarak algılanmaması gerektiğini kaydeden Akdoğan, bu söylemin, halkın tehdit edilmemesi ve iradesini sandığa yansıtabilmesi için alınan tedbirleri de kapsadığını dile getirdi.
Son Güncelleme: 09.10.2015 11:08
Anahtar Kelimeler:
PKK Ateşkes
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
karga 2015-10-09 13:15:51

yalanınızı yesinler.. bu pkk çok demokrat bir örgüt acayip demokrasi sevgisi var pkklilerde öyleki 30 yıldır demokrasi aşkına onbinlerce leş verdiler hala demokrasiden vaz geçmediler demokrasi uğruna onbinlerce insan öldürdüler yaktılar yıktılar hala halkın demokratik tercihine saygı için ateşkes ilan edeceklermiş kargalar güler bu yalana şuna sıkıştık tuvalete bile gidecek halimiz yok deyin inanalım