PKK'lı teröristler 5 yıldır hazırlık yapıyordu, 24 saat dayanamadı

Suriye Türkiye sınırına 5 yıldır yığınak yapan PKK'lı teröristlerin direnişi 24 saat sürmedi. ABD destekli ve aralarında çok sayıda farklı ülkeden teröristin de bulunduğu Afrin yapılanmasında büyük panik başladı. TSK teröristlerin kaçış güzergahını kapatıyor.

25 Ocak 2018 Perşembe 14:39
PKK'lı teröristler 5 yıldır hazırlık yapıyordu, 24 saat dayanamadı






PKK'lı teröristler 5 yıldır hazırlık yapıyordu, 24 saat dayanamadı

Betondan tüneller, koruganlar ve derin mevziler. Düzenli ordu düzeni almaya çalışan PKK'lı teröristlere batılı ülke silahlı kuvvetlerinin tarzında mevzilenmeyi öğreten ABD, Ankara'ya Güvenli Bölge kuralım önerisi getirirken, Afrin'de sıkışan PKK'lı teröristler kaçacak delik arıyor. Yıllardır Afrin'e yapılan tahkimatı, 24 saat bile savunamayan PKK'lı teröristler, Türkiye sınırları içindeki sivil yerleşim alanlarına ABD'nin verdiği roketlerle saldırarak intikam almaya çalışıyor. Afrin harekatında ÖSO mensuplarınca yakalanan 7 terörist sorgulamasında önemli bilgiler verdi. Hatay'a getirilerek sorguya alınan teröristler, çok sayıda militanın gece kaçtığını itiraf etti.


Terör örgütleri PYD/ PKK ve DEAŞ'a yönelik harekatın sürdüğü Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde ilerleyen komandolar, teröristlere ait bazı mevzileri de kontrol altına aldı.

Bu arada ele geçirilen mevzilerin inşaat demirleriyle güçlendirilmiş betonarme tüneller ile toprağın kazılmasıyla oluşturulan yaklaşık 2 metre derinliğindeki mevziler dikkat çekti.

Üstü kapalı yaklaşık 20 metre uzunluğundaki tünel mevzilerde teröristlerin nöbet noktaları ve tünel içindeki yatakları da görüntülerde yer aldı. Komandoların demir kapılarla giriş yapılan mevzileri kontrol edişinin yansıdığı görüntülerden, alanda teröristin kalmadığı belirlendi.

KAÇIŞ PLANLARI İFADELERİNE YANSIDI

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatıyla çözülme yaşayan PYD mensuplarının kaçış planları yaptığı, yakalanan teröristlerin ifadelerine yansıdı.
Edinilen  bilgiye göre, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları tarafından Afrin kırsalında yakalanan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan üç terörist, ifadelerinde örgütte yaşananları anlattı.

Teröristler, PYD'nin kendilerini ölümle tehdit ettiğini, zorla örgüte katıldıklarını ileri sürdü.

PYD'nin, "Ailenizi ve sizi öldürürüz" diyerek örgüte eleman temin ettiğini savunan teröristler, örgüte katılanlara 45 gün silah eğitimi verildiğini aktardı.

Eğitimlerin ardından teröristlerin bölgeye yönlendirildiğini öne süren teröristler, Zeytin Dalı Harekatı öncesinde Suriye'nin Adamanlı Köyü'nde yaklaşık 30 PYD mensubunun bulunduğunu bildirdi.

"TANKLARIN GİRİŞİYLE KAÇIŞ BAŞLADI"

Zeytin Dalı Harekatının başlamasıyla örgüt içerisinde yaşananları anlatan teröristler, operasyonla örgüt içerisinde korku yaşandığını dile getirdi.

Teröristler, "Türk askerinin operasyonuyla örgüt içerisinde panik yaşandı. İlk olarak tankların sınıra yaklaştığını gördük. Tankların girişiyle köydeki bütün örgüt mensuplarının kaçışı başladı. Biz kaçamadık ve yakalandık." ifadelerini kullandı.

Bölgeden kaçanlar arasında örgütün sözde komutanlarından birisinin de olduğunu aktaran teröristler ifadelerinde, örgüt içerisinde ABD'nin PYD'ye silah ve yaşam malzemesi yardımı yaptığının anlatıldığını kaydetti.

TOP ATIŞLARI DEVAM EDİYOR

Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'deki mevzilerine Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK), obüs ve top atışları yapılıyor.

Hatay hudut hattında konuşlu TSK birlikleri, Afrin'de tespit edilen terör örgütü mevzilerine sabah saatlerinden bu yana aralıklarla çok sayıda obüs ve top atışı gerçekleştirdi.

Sis ve yağışın etkili olduğu bölgedeki patlama sesleri, Hatay'ın sınır mahallelerinden de duyuluyor.

ŞEHİTLERİN İSMİ TERÖRİSTLERİ VURAN MÜHİMMATLARDA

Mehmetçik, harekat sırasında şehit olan silah arkadaşlarını unutmadı. Teröristlerce açılan atış sonucu şehit düşen Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta, Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın isimleri Mehmetçik tarafından 106 milimetrelik havan mühimmatına yazıldı.

Söz konusu mermi, Afrin'in kuzeybatısında belirlenen terörist gruba yönelik atışta kullanıldı. Şehitlerin isimleri yazılı olan havan mermisi, yapılan atışla terörist grubun bulunduğu hedefi vurdu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.