PKK'lı teröristlerin çaldığı araç toprağa gömülü bulundu

Terör örgütü PKK yandaşları tarafından 7 yıl önce Silivri'de çalınan lüks araç, Lice yakınlarında yol kenarına toprağa gömülü olarak bulundu. 

08 Şubat 2019 Cuma 07:03
PKK'lı teröristlerin çaldığı araç toprağa gömülü bulundu






PKK'lı teröristlerin çaldığı araç toprağa gömülü bulundu



PKK'lı teröristlerin bir dönem, İstanbul ve çevresinden çaldığı otomobilleri, bombalı saldırılarda kullanmak için götürdüğü Diyarbakır Lice kırsalında düzenlenen operasyonlar sürüyor. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda, toprağa gömülü lüks bir otomobil bulundu. Otomobilin 2012 yılında İstanbul Silivri'de PKK'lı teröristler tarafından çalındığı ortaya çıktı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca Lice ve Hani ilçelerinin dağlık ve kırsal alanında, Jandarma Özel Harekât, Jandarma komando ve Polis Özel Harekât timleri ile güvenlik korucularının katılımıyla 'Bayrak-113 Şehit Jandarma Uzman Çavuş. Engin Şahin-02' adı verilen müşterek operasyon düzenlendi. Operasyonda PKK'lı teröristlerce kış üslenmesi amacıyla kullandıkları 2 sığınak bulundu. Sığınaklarda yapılan aramada, jelikan bidon içerisinde 5 askeri sırt çantası, soğuk iklim parkası, soğuk iklim pantolonu, 4 gaz maskesi, 5 gaz maskesi filtresi, balistik yelek, 3 büyük tüp ve çok sayıda yaşam ve örgütsel doküman ele geçirildi. Sığınaklar, kullanılmaz hale getirildi.


ÇALINTI OTOMOBİL DE BULUNDU

Edinilen bilgilere göre Lice ilçesine bağlı Şenlik köyü ile Kurtşeyh köyü arasında yol kenarına yaklaşık 40 metre mesafede, içinde su birikintisi bulunan çukurda da iş makinesiyle arama yapıldı. Yapılan kazıda, toprak altında lüks otomobil bulundu. Otomobilin 2012 yılında İstanbul Silivri'de PKK'lı teröristler tarafından çalındığı belirtildi. Yapılan incelemenin ardından otomobil yediemin otoparkına götürüldü..

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.