PKK o hava üssünün adını değişti: Serok Apo Hava Üssü

Türkmen yerleşim birimlerini ele geçiren, Rusya, İran ve Esad rejimi ile birlikte sivil Türkmen hedeflerine saldıran YPG'li teröristler Minnağ Hava Üssü ile Tel Rıfat'ın adını da değiştirdi.

18 Şubat 2016 Perşembe 22:38
PKK o hava üssünün adını değişti: Serok Apo Hava Üssü






PKK o hava üssünün adını değişti: Serok Apo Hava Üssü

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin eline geçen Minnağ Hava Üssü'nün adının Serok Apo Hava Üssü olarak değiştirildiği iddia edildi. Örgüt Türkmen kasabası Tel Rıfat'ın adını da Arpet olarak değiştirdi. Bu konudaki haberler bugün Times Gazetesi'nde yer aldı. Gazete, terör örgütünün IŞİD yerine muhalif güçlere yönelmesinin şaşkınlıkla izlendiğini belirterek bunun 'ABD yönetimi ile önceden konuşulmuş olabileceği'ni belirten yorumlarda bulundu. ABD'nin Kürtlerin Suriye'deki ilerleyişi karşısında şaşkınlığını ifade ettiğini belirtiliyor.

Times gazetesi, Türkiye’nin PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak gördüğü YPG’nin Minnağ hava üssünün adını örgütün hapisteki lideri Abdullah Öcalan’a atfen “Serok Apo” (Önder Apo) olarak değiştirdiğini yazdı.

Gazeteye göre, Türkiye’nin beş gündür top ateşine tuttuğu grup, ele geçirdiği Tel Rıfat’ın adını da “Arpet” olarak değiştirdi.

Times’ın haberinde ‘Esad’la aynı safta olan YPG’nin’ muhalif grupların elindeki bölgeye giden son yolu da kesmesinden sonra ülkenin ikinci en büyük kenti Halep’in beş yıldır devam eden savaşta ilk kez tamamen kuşatılma riski altında kaldığı belirtildi.

Haberde özetle şöyle deniyor:

“YPG’nin, işbirliği yaptığı bir Arap grubuyla Halep’in kuzeyinden gelerek Castello yolunu bombaladığı ve kullanılmaz hale getirdiği haber veriliyor. Bu yol, muhaliflerin denetimindeki doğu mahallelerinde kalan 300 bin kişi için tek yardım hattı. Sukur el-Cebel Tugayı adlı muhalif gruptan Mustafa Halebi, ‘Aramızda ateşkes anlaşması vardı. Saldırganlıkları bizim için sürpriz oldu’ dedi.”

‘ABD DE ŞAŞIRDI’

“Bu, YPG’nin Rusya ve Esad rejimi güçleriyle işbirliği yaptığı en aleni saldırı oldu. Bu aynı zamanda, Halep için en acımasız savaşın ve muhalifler için yıkıcı bir yenilginin başlangıcı olabilir.”

Times’ın haberinde Suriyeli ılımlı muhalifleri ve Kürtleri IŞİD’i hedef almaları için silahlandıran ABD’nin Kürtlerin ilerleyişi karşısında şaşkınlığını ifade ettiğini belirtiyor.

Gazeteye göre, ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Albay Steve Warren, “Onların birbirleriyle savaşmayı bırakıp Daeş’le savaşmasını istiyoruz. Eğit-donat’ın amacı IŞİD’le savaşmaktı. Ama biz kimseyi bir şey yapmaya zorlayacak durumda değiliz” dedi.


Son Güncelleme: 18.02.2016 23:02
Anahtar Kelimeler:
Serok Apo Hava Üssü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.