PKK Peşmerge gerilimi tırmanıyor: Kandil'de tansiyon yüksek

Kobani üzerinden Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ni PYD ile karşı karşıya getiren Kandil, Şengal konusundaki gerilimin çatışma noktasına ulaştığını duyurdu.

01 Ağustos 2015 Cumartesi 04:26
PKK Peşmerge gerilimi tırmanıyor:  Kandil'de tansiyon yüksek






PKK Peşmerge gerilimi tırmanıyor:  Kandil'de tansiyon yüksek


Terör örgütü PKK ile Peşmerge arasında ipler kompa noktasına geldi. Türkiye'de çözüm sürecini sabote eden terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'ta da Barzani ve Talabani yönetimini sarsacak gelişmeleri tetiklediği ortaya çıktı. Kobani üzerinden Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ni PYD ile karşı karşıya getiren Kandil, Şengal konusundaki gerilimin çatışma noktasına ulaştığını duyurdu. Yezidilerin yoğun olarak yaşadığı ve 2015 yılı başından itibaren IŞİD'in en önemli hedefi olarak gündeme gelen Şengal'de PKK ile KDP arasında güç savaşı yaşanıyor. KDP'ye bağlı Peşmerge güçleri, ABD'nin hava desteği ile geri alınan Şengal yönetiminin PKK tarafından ele geçirilmesi Kuzey Irak'taki yönetimin sert tepkisine neden olmuştu.

Örgütün önemli isimlerinden Heval Agid, PKK ile KDP’nin Şengal konusunda yaşanan gerilimin çatışma tehlikesi oluşturduğunu söyledi. Agid, Şengal'i kendilerinin savunduğunu iddia ederek peşmergenin bölgede hoş karşılanmadığını vurguladı.

İNCİRLİK'E ALMANYA'DAN TAKVİYE GELİYOR


Bu arada Türkiye’nin DAEŞ ile mücadelede hava üslerini açma kararının ardından ABD’nin Almanya’daki 480. Hava Filosu’na ait 30 uçağın İncirlik’e konuşlandırılacağı belirtildi.

Birinci ve İkinci Körfez Savaşı’nda önemli bombardıman görevlerini üstlenen ABD’nin 480. Hava Filosu, DAEŞ’le mücadelede Adana’daki İncirlik Hava Üssü’ne kaydırılacak. Almanya’nın Spangdahlem Hava Üssü’nde bulunan 480. Hava Filosu’nun 200 kişilik personeliyle birlikte İncirlik Hava Üssü’ne taşınmaya hazırlandığı belirtildi.

BOMBARDIMAN GÖREVİ

Bünyesinde F-15E Strike Eagle tipi uçakları bulunduran 480. Filo'nun ağustos ayında 30 uçak göndereceği açıklandı. İki hafta içinde gelecek uçaklarla beraber 5 tanker ve 4 ikmal uçağı da İncirlik'e gönderilecek.

GÜVENLİ BÖLGE GÜVENCESİ

Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat kapsamında, Suriye tarafında oluşturulacak ‘uçuşa yasak güvenli bölge’ için geri sayım sürüyor. Ağustosta uygulamaya girmesi beklenen ‘güvenli bölge’, 110 kilometre uzunluk ve 60 kilometre derinlikteki oluşturulacak. Türkiye’nin de aralarında yer aldığı koalisyon güçleri, ortak bir deklarasyon yayımlayarak, ‘güvenli bölge’ koordinatlarını açıklayacaklar. Bu açıklamanın ardından dost olarak tanımlanan güçlerin dışındaki tüm gruplar uyarılmadan hedef alınacak.
Son Güncelleme: 01.08.2015 04:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.