PKK'lı teröristlere siyaset yolu açılıyor!!!

Terör örgütü PKK ve KCK, örgütün ele başı Öcalan'ın Silah Bırakma çağrısının ardından Kandil'de kongre toplamaya hazırlanıyor

04 Mart 2015 Çarşamba 09:03
PKK'lı teröristlere siyaset yolu açılıyor!!!






PKK'lı teröristlere siyaset yolu açılıyor!!!

Terör örgütü lideri Öcalan'ın silah bırakması için çağrıda bulunduğu PKK'nın dağ kadrosundan isteyenlerin siyaset yapabileceği iddia edildi. Star gazetesinin haberine göre 28 Şubat günü Öcalan'ın 'silah bırak' çağrısına muhatap olan PKK'nın, hazırlıklara başladığı, Mart sonu ya da Nisan başında sözkonusu kongreyi yapacağı belirtiliyor. Süreçte izleme kurulu de oluşturulacak. PKK elebaşı Öcalan'ın 28 Şubat'ta yaptığı "silahsızlanma çağrısı" sonrası gözler PKK'nın atacağı adımlara çevrilmişti.

Örgüt için "talimat" niteliğindeki çağrı için PKK'nın Mart ayı sonu ya da Nisan başlarında kongre sürecini başlatması bekleniyor. Öcalan'ın çağrısı bunun yanı sıra örgüte bir talimat niteliğinde olduğu için, bu çağrının gereğinin yapılması atılacak adımlar için öncelik arz ediyor. Edinilen bilgiye göre; KCK'nın Mart ayı sonu ve Nisan ayı başlarında kongre sürecini başlatacak.

21 Mart Nevruz kutlamaları için Dolmabahçe açıklamasından daha güçlü bir çıkış beklentisi de var.

SİLAHLI MÜCADELEYE SON VERECELER Mİ?

Çözüm Süreci 'al gülüm ver gülüm' biçiminde gelişen bir süreç olmadığı için atılacak adımları tamamıyla sahadaki durum belirleyecek. Bunun için de Türkiye'ye karşı silahlı mücadelenin terk edilmesi şart. Çözüm sürecini yürüten kaynaklar STAR'a kısacası şöyle dedi: "Üzerinde mutabakat sağlanan 10 madde soyut ifadeler içeriyor. 10 madde aslında Türkiye'deki siyasi partilerin üzerinde mutabık olduğu konular. Türkiye, demokratikleşme konusu ile ilgili bir dizi adım attı ve atmaya devam edecek. Başta yeni anayasa olmak suretiyle bir dizi demokratik açılım yapma hedefi doğrultusunda geçmişte olduğu gibi gelecekte de adımlar atacak.

İZLEME KOMİTESİ KURULUYOR

Silahsızlanma kararıyla beraber, bu durumun kontrolü haliyle gündeme gelecek. Örgüt geçmişte aldığı yurt dışına çıkma kararında hasta ve yaşlı mensuplarını yurt dışına çıkardı. Yeni durumda çekilmenin izlenmesi gerekecek. Bunun için izleme komiteleri kurulacak. Hatta bazı isimler netleşti.

İSTEYEN POLİTİKAYA ATILACAK

İmralı'da bulunan mahkumlar değiştirilerek, Öcalan'a sekretarya görevi de yapacak mahkumların taşınmasının önünde bir engel bulunmuyor. Örgüt içinde olmakla beraber herhangi bir silahlı eyleme katılmadığını ispat eden örgüt üyeleri geçmişte olduğu gibi bundan sonra da evlerine gidecek. Bu kişiler ile ilgili kovuşturmaya yer olmadığına dair kararlar verildiği için, adli sicil kayıtları bozulmayacağından siyaset yapmalarının önünde bir engel de bulunmuyor."
Son Güncelleme: 04.03.2015 09:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.