PKK'nın Kandil Kampları havadan bombalanıyor

Terör örgütü PKK'ya ait Kandil'de bulunan kamplar İran uçakları ve topçu birlikleri tarafından vurulmaya başlandı. Örgüt İran'ın Metina, Hakurk, Kandil, Zap ve Avaşin kamplarını hedef aldığını açıkladı.

15 Mayıs 2015 Cuma 02:48
PKK'nın Kandil Kampları havadan bombalanıyor






PKK'nın Kandil Kampları havadan bombalanıyor

Terör örgütü PKK'nın ana karargahının da bulunduğu Kandil'deki kamplara havadan saldırı başlatan ülke bu kez İran oldu. 3 yıl aradan sonra Kandil'i bu kez Türk savaş uçakları değil İran hava kuvvetlerine bağlı uçaklar hedef aldı. İran ordusu Metina, Zap, Avaşin, Hakurk ve Kandil'in de aralarında bulunduğu çok sayıdaki bölgeyi karadan ve havadan 3 gündür vurduğu ortaya çıktı.

KARARDAN VE HAVADAN OPERASYON

Kandil’e yönelik askeri harekatı İran ordusu gerçekleştirdi. Operasyonda obüs ve havan topları kullanıldı. Kandil’e yönelik askeri harekat PKK tarafından yapılan açıklama ile duyuruldu.

PKK Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada , “11 Mayıs günü saat 21:00 – 22:00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Kandil alanı sınır hattında bulunan Tepê Şehit Ronahî alanına yönelik İran ordusu obüs ve havanlarla bir bombardıman gerçekleştirmiştir. Yine İran ordusu 14 Mayıs günü saat 00:30 – 03:00 arasında Dola Kokê alanına yönelik ağır silahlarla bir bombardıman gerçekleştirmiştir” denildi.

İran’ın Mahabad kentinde Kürt kızı Farinaz’ın çalıştığı otelde istihbaratçı olduğu öne sürülen kişilerin tecavüz girişiminden kurtulmak için kendini dördüncü kattan atarak yaşamına son vermesinin ardından Kürt nüfusunun yoğun olduğu yerlerde yaygın protesto gösterileri düzenlenmişti.

Son Güncelleme: 15.05.2015 02:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.