PKK'ya helikopter destekli operasyon: Hakkari'de çatışma

Yüksekova-Hakkari karayolunda PKK tarafından dün gece yapılan saldırının ardından başlatılan hava destekli operasyon sürüyor

08 Ekim 2015 Perşembe 16:26
PKK'ya helikopter destekli operasyon: Hakkari'de çatışma






PKK'ya helikopter destekli operasyon: Hakkari'de çatışma



Yüksekova-Hakkari karayolunun 20. kilometresinde dün gece saatlerinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından yola döşenen patlayıcı infilak ettirilmişti. Patlayıcının askeri aracın geçişinden sonra patlatılması olası bir faciayı önlerken, yolda büyük bir çukur oluştu. Saldırının ardından PKK'lılara yönelik başlatılan hava destekli kapsamlı operasyon devam ediyor. Yüksekova 3. Tümen Komutanlığından kalkan helikopterler, patlamanın meydana geldiği bölgede uçuş yaparken, bazı helikopterlerin de Dağlıca bölgesine gittiği görüldü.

Öte yandan, geçtiğimiz gün ilçeye sevk edilen tank ve kirpi tipi zırhlı araçların Dağlıca bölgesine gönderildiği öğrenildi.

VAN'DA ÇATIŞMA: 4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLRDÜ
   
Van'ın Başkale İlçesi Eşmepınar Jandarma Karakolu'na dün akşam bomba yüklü araç, roketatar ve otomatik silahlarla saldıran PKK'lı teröristlerden 3'ü ölü olarak ele geçirildi. Çatışmada 14 asker ise yaralandı.

Başkale'nin Eşmepınar Jandarma Karakolu'na dün akşam bomba yüklü araç, roketatar ve otomatik silahlarla yapılan saldırı ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı da resmi internet sitesinde açıklama yaptı.

 Açıklamada, saldırının bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:
06 Ekim 2015 saat 18.35’te Van / Başkale Eşmepınar Jandarma Karakoluna Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Bombalı aracın patlatılması ve çıkan çatışma sonucunda Kahraman 14 silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız, derhal Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Van Asker Hastanesine sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Çıkan çatışmada, 3 terörist silahları ve 1 adet Yaesu el telsizi ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Bölücü terör örgütü tarafından alçakça ve hunharca gerçekleştirilen bu saldırıda yaralan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Olayda 3 teröristin öldürüldüğü belirtilen açıklamada şöyle denildi:


BATMAN'DA SIĞINAKLAR İMHA EDİLDİ

Batman'ın Sason ilçesi Heybeli-Küçük bölgesinde PKK'ya ait 7 sığınak imha edildi

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada "03-07 Ekim 2015 tarihleri arasında Batman İli Sason İlçesi Heybeli-Küçük bölgesinde Batman İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından icra edilen 'Şehit J.Er Metin Demir Operasyonu'nda 7 adet sığınak tespit edilerek imha edilmiştir. Söz konusu sığınaklarda bol miktarda yaşam malzemesi, teçhizat, patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, ilaç, uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneği ele geçirilmiştir" denildi.

Son Güncelleme: 08.10.2015 16:31
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Yüksekova
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.