Plan ve Bütçe Komisyonu´nda gecikme protestosu

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:22
Plan ve Bütçe Komisyonu´nda gecikme protestosu






ANKARA (CİHAN)- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu´na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik´in 20 dakika geç gelmesi, muhalefet milletvekillerinin protestosuna neden oldu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu´nda, `Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı´ görüşülmeye başlandı. Saat 14.30´da başlaması gereken komisyona Bakan Faruk Çelik, 14.53´te geldi. Bakan Çelik'in geç gelmesi ve komisyonun başlatılmamasına muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi. Bakan Çelik, komisyona girerken, bazı milletvekilleri salondan ayrıldı. Bu sırada Bakan Çelik ve AK Partili üyeler, milletvekillerine çıkmamaları yönünde telkinde bulundu. CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Ayıp, enayi yerine koymayın. diyerek karşılık verdi.

Yaklaşık 15 dakika sonra Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, çalışmalara 15.30´a kadar ara verildiğini açıkladı. Verilen aranın ardından, protesto eden milletvekillerinin de katılımı ile komisyon çalışmalarına başladı. Bakan Faruk Çelik, Gecikmeden dolayı tepkileri saygı ile karşılıyorum. Teknik değerlendirmeyi sayın başkan yaparken, teknik değerlendirme yapılma zorunluluğu olduğu için gecikmemiz oldu. Olmaması hepimizin temennisidir ama komisyon çalışmalarında bu süreçlerin yaşandığını biliyoruz. diye konuştu. O sırada Komisyon Başkanı Lütfi Elvan da Benden kaynaklanan bir sıkıntı. ifadesini kullandı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.