Polis, asker maskeli katillerin peşine düştü

Terör örgütü Bingöl'deki kalleş pusunun benzerini bu kez Yüksekova'da kurdu. Maskeli PKK'lı katiller ana cadde üstünde hiç bir güvenlik önlemi almadan çarşı iznine çıkan sivil giyimli 3 askeri arkadan vurdu..

26 Ekim 2014 Pazar 02:53
Polis, asker maskeli katillerin peşine düştü






Polis, asker maskeli katillerin peşine düştü

Terör örgütü PKK, Bingöl'deki kanlı saldırının ardından aynı yöntemi bu keze Hakkari Yüksekova'da uyguladı. Yüzleri maskeli 3 PKK'lı katil ana cadde üstünde sivil giyimli üç asker için kalleşçe pusu kurdu. PKK'lı teröristler cadde üstünde yürüyen askerleri yaylım ateşine tutan maskeli saldırganlar daha sonra olay yerinden bir otomobille kaçtı.

AĞIR YARALI YALANI

Yüksekova Cengiz Topel Caddesi Ova Oteli yakınlarında sivil giyimli 3 askere silahlı saldırı düzenlendi. Ağır yaralanan 3 asker olay yerine çağrılan ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı açıklandı. Ancak olay yerinden gelen fotoğraf ve görüntüler askerlerin saldırıdan hemen sonra can verdiğini ortaya koydu. Askerlerin saldırıya uğradığı sırada çevrede hiç bir güvenlik önleminin bulunmaması dikkat çekti.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 askerin kimlikleri belirlendi.

İlçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 güvenlik görevlisinin, Yüksekova-Haruna Karakolunda vatani görevlerini yapan Uzman Çavuşlar Ramazan Köse ve Ramazan Gülle ile Er Yunus Yılmaz olduğu kaydedildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokak ortasında şehit edilen askerlerimiz ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yayınladı.

TERÖRİSTLER ÜÇ KİŞİYDİ


Genelkurmay, saldırının saat 16.00'da ilçe merkezinde düzenlendiğini ve hain pusuyu 3 teröristin kurduğunu açıkladı. İçişleri Bakanlığı ise teröristlerin yakalanması için polis ve askeri birliklerin arama faaliyetlerinin sürdüğüne dikkat çekti.

PKK'YA DİKKAT ÇEKTİ

Açıklamada saldırıya düzenleyenler ile ilgili terör örgütü PKK'ya dikkat çekildi.

BİRİSİ UZMAN ÇAVUŞ İKİ ER

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:"Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00'da, Hakkâri İli Yüksekova İlçe Merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz."




Son Güncelleme: 26.10.2014 02:57
Anahtar Kelimeler:
Yüksekova PKK Saldırısı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.