Polis eşleri: Asıl mağdur eşlerimiz, çocuklarımız ve biziz

06 Kasım 2012 Salı 18:44
Polis eşleri: Asıl mağdur eşlerimiz, çocuklarımız ve biziz






SİVAS (CİHAN)- Sivas'ın Gemerek ilçesinde Yurter Özcan Ortaokulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Murat Koç'un polisler tarafından darp edilip tehdit edildiği yönündeki iddialarda ismi geçen polislerin eşleri duruma tepki gösterdi. Sendika temsilcilerinin suçlamalarını reddeden kadınlar, eşlerinin polis olmakla beraber bir insan ve bir baba olduğunu belirtti. Eşlerinin ve öğretmenleri tarafından dövülen çocuklarının mağdur olduğunu vurguladı.

İkinci sınıf öğrencisi A.A'nın (8) annesi olan Seher Akpolat, olayın eşlerinin polis olmasından dolayı farklı boyutlara ulaştığını eşine ve arkadaşlarına haksızlık edildiğini söyledi. Akpolat, Çocuğumu sabah saat 08.00'de okula gönderdim eşim de oturduğumuz apartmanın altındaki emniyet binasına görevine gitti. Eşim çıktığında kapının önünde bizim çocuğumuz, polis arkadaşların çocukları ile bir başka çocuğunun velisi gördü. Veli, eşime ve diğer arkadaşlara 'siz nasıl polis nasıl velisiniz öğretmen okulda çocuklarımızı dövüyor' dedi. Hatta çocuklardan biri öğretmenin arkadaşlarını sıra dayağına çektiğini söyledi. Bunun üzerine eşim olayın iç yüzünü öğrenmek için okula gitti. Eşim bir baba bir veli olarak gitti. Daha sonra aynı sınıftan okuyan diğer bir çocuğun da aynı şeyleri söylemesi üzerine polis arkadaşımız da okula gitti. Eşim öğretmen ile dışarıda konuşmak için müsaade istediklerini normal bir şekilde yan sınıfta konuştuklarını öğretmenin eşime 'kendinizi benim yerime koyun yoruldum' dediğini söyledi. Sözlü bir tartışma yaşanmış, ancak herhangi bir darp olayı yaşanmamış. Eşim emniyetin önünde bir bayanın okulda öğretmenin çocuklarımızı dövdüğünü söylemesi üzerine konunun müdürle görüşülmesi gerektiğini söylemiş. Ancak o saatte okulda olması gereken müdür okulda olmayınca eşim ve arkadaşı okuldan çıkmışlar. dedi.

Akpolat, eşinin okuldan çıktığı sırada okul müdürü ile karşılaştığını durumu izah ettiğini açıklamalardan tatmin olmadıklarını olayı yasal yollardan çözme yoluna gideceklerini söylemesi üzerine okul müdürünün geçmişte yaşanan olayları hatırlatarak polislerin öğretmenlere karşı olduklarını, haksız cezalar yazdıklarını polis çocuklarını yaramaz olduğunu hiçbir öğretmenin onlara bakmak istemediğini söylediğini anlattı. Akpolat, Sadece çocuklarımıza değil eşlerimize ve bize de okula gittiğimizde eşlerimizin görevleri nedeniyle farklı davranılıyor. Türkiye'de 300 bin polis var. Bu polisler hiç mi okula resmi elbiseleri ile gidemeyecek çocuklarının durumunu öğrenemeyecek? Ya da her gittiğinde böyle bir durumla karşılaşacağını mı düşünecek? Eşim ve arkadaşlarına olayın büyümesi halinde zarar görecek olanların polisler olacağını söylüyor. Olay bir veli öğretmen meselesi olmaktan çok farklı görüş ve düşüncelere sahip kişiler tarafından siyasi bir boyuta çekilmek isteniyor. Yalan yanlış asılsız iddialarla basının karşısına çıkıp bizleri topluma karşı hedef olarak gösteriyorlar. diye konuştu.

Olayın bazı kesimler tarafından çok farklı yansıtıldığını eşlerinin ve çocuklarının mağdur durumda olduğunu belirten polis eşleri, şiddete maruz kaldığını iddia eden öğretmenin çocuklarını okutması için emniyet mensuplarının kaymakamlık nezdinde başvuru yaptıklarını belirtti.

Öte yandan olay ile ilgili idari soruşturma açıldığı belirtildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.