Polis futbol maçlarına geri dönüyor: Tribünlere gözaltı

Futbol'da Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair 6222 sayılı yasa yeniden değiştiriliyor. Stadyumlarda büyük değişim başlayacak, polis sahalara geri dönecek..

10 Nisan 2018 Salı 01:31
Polis futbol maçlarına geri dönüyor: Tribünlere gözaltı






Polis futbol maçlarına geri dönüyor: Tribünlere gözaltı

Sahalarda maç öncesi ve sonrası yaşanan çirkin görüntülerin önüne geçmek için 6222 sayılı yasa değiştiriliyor. Sahalar, tribünler ve stadyumlarda yer alan cafe, dernek gibi sosyal donatılar yeniden düzenlenecek.

Futbol maçlarında şiddetin önlenmesi için 6222 Sayılı Yasa yeniden değişiyor. Özel güvenlik ekipleri sahadan çıkarılırken, yerine maçlarla ilgili eğitimli polis ekipleri geliyor. Futbol maçları öncesi seyirci girişleri tıpkı pasaport kontrol sistemindeki gibi GBT uygulaması yapılacak.

beIN Sports'da yer alan habere göre; 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun değişiyor. Stadyumlarda görev alan özel güvenlik görevlilerinin yerine yeniden polis görevlendirilecek. 

Değişen 6222 sayılı kanunda spor alanı tanımı da çeşitli değişikliklere uğrayacak. Eski tanımda yer alan 'yasa stadyumla sınırlı' kanunu, yeni yasada  'stadyum içi, stadyum dışı, stadyuma giden yol, taraftarın maç öncesi toplanma yerleri, dernek binaları, cafe ve barlar' geçerli olmak üzere değiştirilecek.

Stadyuma girişler pasaport kontrolü gibi geniş güvenlik önlemleri içerisinde yapılacak. Maçtan önce her taraftara GBT(Genel Bilgi Tarama) kontrolü yapılacak. Herhangi bir suçtan aranan kişiler stadyumlara giriş yapmaya çalıştığında orada tutuklanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.