Polise CD'li uyarı: Dur ihtarına uymayan otomobile silah sıkmayın

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:17
Polise CD'li uyarı: Dur ihtarına uymayan otomobile silah sıkmayın






ADANA (CİHAN)- Adana'da polis memurlarının yol kontrolleri ve aramalarda nasıl davranmaları gerektiğini anlatan kısa film çekildi. Asayiş Şube Müdürü Erhan Yıldırım'ın yazdığı filmde polis memurları rol aldı. 16 dakika süren filmde en dikkat çekici yer ise polis memurlarından birinin dur ihtarına uymayan bir otomobile ateş açması oldu.

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, polis memurlarının vatandaşlara karşı nazik davranmaları gerektiği ile ilgili yaptığı telsiz anonsundan sonra polis memurlarının vatandaşlara yol kontrolleri ve uygulamalar esnasında nasıl davranması gerektiğine yönelik bir çalışmaya imza attı.

Asayiş Şube Müdürü Erhan Yıldırım, uygulamaların nasıl yapılması ile ilgili metin yazdı. Polis memurları ile bazı vatandaşların rol aldığı filmde, memurlara kontroller esnasında sigara içilmemesi ve cep telefonu ile aşırı konuşulmaması tavsiye ediliyor. Kontrollerin gerekli teçhizat ve personel tam olarak sağlandıktan ve yer tespitinin uygun yapılmasının ardından yapılması gerektiği belirtiliyor. Kısa filmin CD'si 6 bin polis memurları ile Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksekokulu'ndaki öğrencilere dağıtıldı.

Filmde en dikkat çekici sahne ise dur ihtarına uymayan bir otomobile polis memurunun gelişigüzel ateş açması oldu. Filmde, Herhangibir silahlı saldırı olmadan olay yerinden kaçmaya çalışan araçların lastiklerine kesinlikle ateş edilmez. Doğabilecek mermi sekmesi veya trafik kazası gibi olumsuzluklarda memur sorumluluktan kurtulamaz. Bu gibi durumlarda derhal kapan memuru ile irtibat kurulmalıdır. deniliyor.

Bu arada, polis memurları görsel olarak izledikleri filmin ardında pratik yaptı. Egebağatur Sarıçam Deresi mevkiinde yol kontrolü yapan polis memurları, araç durdurma, şüphelinin aşağı indirilmesi, aranması, araç kontrolü yaptı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.