Polisinin 'Umut Yıldızı' projesi çocukların umudu oldu

07 Aralık 2012 Cuma 16:30
Polisinin 'Umut Yıldızı' projesi çocukların umudu oldu






ANTALYA (CİHAN)- Antalya Emniyet Müdürlüğü, suça sürüklenen ve risk altında bulunan 16-18 yaş arası çocukların, suç ve zararlı alışkanlıklardan korunarak, topluma yararlı, sağlıklı bireyler olarak kazandırılması amacıyla 'Umut Yıldızı' projesini başlattı.

İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ın öncülüğünde geçen ay uygulanmaya başlanan proje çerçevesinde 350 aile ile görüşülerek inceleme yapıldı ve 75 çocuk belirlendi. Çocuk Şube Müdürlüğü görevlileri ve Sosyal Hizmet Uzmanı eşliğinde yapılan çalışmalarda İş Kur İl Müdürlüğü Meslek Danışmanları ve Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme (MEKSA) Vakfı yetkilileri ile de görüşüldü. Yapılan görüşmeler doğrultusunda ilgi ve yetenek alanlarına göre yönlendirilen çocukların pastacılık, kuaförlük, asansör bakım, kaynak ve iklimlendirme kurslarına kayıtları yapıldı. Kursiyer çocuklar 12 Kasım 2012 tarihinden itibaren üç grup halinde eğitimlerine başladı.

Proje kapsamına dâhil edilen 75 çocuğun moral ve motivasyonunun arttırılması amacıyla, çeşitli sosyal aktiviteler de düzenlendi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.