Prof. Dr. Ören: Koltuk altı şişlikleri ciddiye alınmalı

30 Kasım 2012 Cuma 18:20
Prof. Dr. Ören: Koltuk altı şişlikleri ciddiye alınmalı






ERZURUM (CİHAN)- Şifa Hastanesi Genel Cerrahi doktorlarından Prof. Dr. Durkaya Ören, kanserde erken tanının önemli olduğunu söyledi.

Özel Erzurum Şifa Hastanesi ve Erzurum Meme Sağlığı Derneği´nce, `Meme kanseri oluşumu ve tedavi metodları' konulu konferans düzenlendi. Özel Şifa Hastanesi Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen programa katılan Prof. Dr. Durkaya Ören; genel cerrah, patolog, radyolog ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik meme kanseri konulu konferans verdi. İnteraktif ortamda gerçekleştirilen konferansta Prof. Dr. Ören, meme kanseri ve diğer kanser türlerinin teşhisinde koltuk altı şişliklerin önemli yer tuttuğunu ifade etti. Koltuk altı şişliğinden yola çıkılarak meme kanserine yakalanan bir hastanın tanı ve tedavi sürecini sunu eşliğinde anlatan Prof. Dr. Ören, Kadınlar koltuk altı şişlikleri önemsiz görmemeli. Bu şişlikler herhangi bir nedenle oluşabileceği gibi bir kanserinde habercisi olabilir. Koltuk altı şişliklerde hemen hekime gidilmeli. Çünkü diğer sistem kanserlerinin de koltuk altına yayılma özelliği bulunmaktadır. dedi.

Meme kanseri tedavisinde patoloji ve radyoloji uzmanlarına da tanı konusunda büyük görevler düştüğünü örneklerle anlatan Ören, İyi yapılmış bir patolojik tahlil ya da röntgen olası kanser vakalarının erken tesbitinde önemli rol oynamakta. Çünkü kanserde erken tanı hayat kurtarmaktadır. diye konuştu.

Konferans sonrasında dinleyicilerin sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Durkaya Ören, eğitim amaçlı konferansların sağlık camiası için büyük önem taşıdığını kaydetti. Konferans sonrasında Şifa Hastanesi yönetimi tarafından davetlilere akşam yeği verildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.