Prof. Dr. Parlak: Türkiye´de bilimsel platform sayısı az

06 Aralık 2012 Perşembe 16:11
Prof. Dr. Parlak: Türkiye´de bilimsel platform sayısı az






BURSA (CİHAN)- Uludağ Üniversitesi (UÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bekir Parlak, Türkiye´de gelenekselleşmiş bilimsel platform sayısının az olduğunu söyledi.

Uludağ Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 10. Kamu Yönetimi Forumu, 80 akademisyenin katılımı ile UÜ Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde başladı. Kamu politikalarındaki dönüşümün ele alınarak çözüm önerilerinin sunulacağı forumda, kamu yönetiminde gelinen nokta değerlendiriliyor.

Forumun açılışına, Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Kılavuz, UÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bekir Parlak, İİBF Dekanı Prof. Dr. İsmail Efil, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Genel Müdürü Prof. Dr. Eyüp İspir, yerli ve yabancı katılımcılar ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmaları ile başlayan forumun ilk oturumunda konuşan UÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bekir Parlak, Türkiye´de gelenekselleşmiş bilimsel platform sayısının azlığından şikâyet etti.

Forumun Türkiye´de gerçekleştirilen çalışmalarla kamu yönetimi ve kamusal politikalara yön vereceğine inandığını kaydeden Prof. Dr. Parlak, Bu güne kadar gerçekleşen çalışmalarda da kamu yönetimi ve kamusal politikalara yön veren çıktılar elde edildi. dedi.

İki gün sürecek forumda çeşitli üniversitelerden 80 bilim insanının araştırmalarını sunacağını vurgulayan Parlak, Bunun yanında kamu politikalarında görev yapan enstitü temsilcileri de bulunacak. Toplam 15 oturumdan oluşan bu forumun amacı; kamu politikalarında dönüşümü tartışmaya açmak ve konu ile ilgili öneriler geliştirmek. şeklinde konuştu.

Forum kapsamında kamu politikaları konusundaki aktörler, dönüşümler reformlar ve yeniden yapılanma konularının ele alınacağını aktaran Prof. Dr. Bekir Parlak, şunları kaydetti: Bu çerçevede kadın ve aile, enerji ve çevre, adalet ve yargı, kentleşme ve konut ile kalkınma politikaları, sağlık ve eğitim politikaları ele alınacak. Kamu politikaları derinlemesine farklı yönleri ile ele alınıp ileriye dönük çalışmalara ışık tutulacak. Kamu idaresinin esas faktörü ve yönlendirici unsuru kamu politikalarıdır. Bu forumun Türkiye´de ki kamu politikalarındaki dönüşüme ışık tutması ve somut katkılar sunmasını umuyorum.

FORUMDA ORTAYA KONACAK FİKİRLER SANAL ORTAMDA DA TARTIŞILACAK

Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Genel Müdürü Prof. Dr. Eyüp İspir ise enstitü olarak 10. Kamu Yönetimi Forumu'nun da genel sekreteryasını kendilerinin yürüttüğünü hatırlattı.

Forumun bildirgesini kitap haline getireceklerini bildiren Prof. Dr. İspir, Çağımız bilişim çağı. Bilişim çağından öte, artık günümüzde çeşitli sanal organizasyon ve teşkilatların, söz sahibi oldukları, birbirlerine çeşitli ağ ve internet vasıtası ile bağlandıkları bir dünyada yaşıyoruz. Dolayısı ile kamu politikalarındaki aktörler de birbirinden bağımsız olmayıp, aksine birbiri ile bağlantılı olarak politikalar üretmektedirler. Bundan dolayı bu gün burada ortaya konulacak görüşler, eminim ki sanal ortamda da bir etki ortaya koyacaktır. şeklinde konuştu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.