Prof. Dr. Sedat Cereci'nin yeni kitabı çıktı

29 Kasım 2012 Perşembe 16:12
Prof. Dr. Sedat Cereci'nin yeni kitabı çıktı






BATMAN (CİHAN)- Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Cereci'nin 'Medya Yapımları ve Yapım Teknikleri' adlı yeni kitabı çıktı.

İletişim ve medya alanındaki çalışmalarını, uluslararası ve ulusal alanda kitap ve makalelere dönüştüren Prof. Dr. Sedat Cereci, medya konulu 20. kitabını yayınladı. Türkiye'nin medya alanında uluslararası alanda en çok tanınan akademisyenlerinden biri olarak bilinen Prof. Cereci'nin, belgesel film çalışmalarının da son yıllarda yurt dışındaki film festivallerine özel olarak davet edildiği bildirildi.

1982 yılında başladığı iletişim araştırmalarının ardından akademik yaşamına 20 kitap, sayısız makale, bildiri, görsel yayın sığdıran Prof. Cereci'nin, uluslararası alanda en çok belgesel filmleriyle tanındığı belirtildi. Kültür ve tarih içerikli belgesel filmlerinin çoğunu Van'da çektiği için Prof. Dr. Sedat Cereci'nin, Avrupa'da 'Van Man' (Vanlı Adam) olarak tanındığı öğrenildi. Belgesel filmleriyle 20'ye yakın ülkede film festivallerine katılan Prof. Dr. Sedat Cereci'nin iletişim ve medya konulu kitaplarının, iletişim fakültelerinde ders kitabı olarak okutulduğu belirtildi.

Prof. Cereci'nin son çalışması olan Medya Yapımları ve Yapım Teknikleri adlı kitabında, medyanın niteliğinden iletişim dillerine, medya türlerinden medya ve teknoloji ilişkisine, medyanın modernleşmeye katkılarından medyanın küreselleşmeyle etkileşimine, medyanın gerçekle ilintisinden medyanın gündem oluşturmaya etkilerine kadar medyayla ilgili çok sayıda konunun yer aldığı kaydedildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.