Prof. Dr. Tarhan: İyi hekim olmak için önce iyi insan olmak gerekiyor

05 Aralık 2012 Çarşamba 11:25
Prof. Dr. Tarhan: İyi hekim olmak için önce iyi insan olmak gerekiyor






İZMİR (CİHAN)- İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi'nin 2. akademik yıl beyaz önlük giydirme töreni, Çiğli Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlendi. Tören, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan´ın misafir akademisyen olarak, Kendini Tanıma Yolculuğu başlıklı ilk dersiyle başladı. Tarhan, dersinde mantıksal zeka (IQ), duygusal zeka (EQ) ve meslekte başarılı olma yollarını anlattı.

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas´ın evsahipliğindeki törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kocabaş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Demirci, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Hazan, Kuzey Kamu Hastane Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Oktay Tarhan, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektör Tarhan, hekimliğin dünyada ilk defa etik tanımlamasının yer aldığı meslek olduğunu belirtti. Somut ve soyut zeka kavramlarına da değinen Tarhan, hem mantıksal hem de duygusal zekanın birbirini tamamlamasıyla başarılı olunabilineceğini kaydetti. Prof. Dr. Tarhan, Genç meslekdaşlarımız iyi hekim olabilir ama başarılı hekim olmak istiyorlarsa kendini tanıma ve farkındalık, empati, iletişim becerileri ve hayır diyebilme, öfke-zaman-stres yönetimi, motivasyon, geleceği planlama, hoşgörü, bağışlayıcılık, sebatlılık, yardımseverlik, işbirliği, uzlaşmacılık gibi ölçüleri hayata geçirerek hastayla iyi bir iletişim kurabilirler. İyi hekim olmak için önce iyi insan olmak gerekiyor. dedi.

Konuşmaların ardından 108 tıp öğrencisi, beyaz önlük giyerek mesleğe ilk adımı attı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.