Prof. Dr. Ünal: Tarihimize böyle bir iftirayı batılılar bile atmadı (Özel)

05 Aralık 2012 Çarşamba 12:37
Prof. Dr. Ünal: Tarihimize böyle bir iftirayı batılılar bile atmadı (Özel)






DENİZLİ (CİHAN)- Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal, Osmanlı padişahları hakkında veled-i zina ifadesini kullanan Prof. Dr. Nurşen Mazıcı hakkında, Ne İslâm hukukunu biliyor ne de Osmanlı teamüllerini. Cahil olan, cüretkâr olur. Meşhur olmak için padişahlara saldırırsa ilgi çekeceğini düşünüyor. dedi.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirinin konu hakkındaki sorularını cevaplandıran Ünal, Mazıcı´nın iddiasının Osmanlı padişahlarına iftira olduğunu vurguladı: İslâm hukukuna göre nikâh yapmadan cariyelerden çocuk sahibi olunabilir. Bu meşrudur. Bunun meşru olmadığı, ne batıda ne de Osmanlı´da tartışıldı. Hiç kimse böyle bir iftirayı tarihimize atma cüretini göstermedi. Prof. Dr. Mazıcı´nın, meşhur olmak için Osmanlı tarihine saldırdığını dile getiren Prof. Dr. Ünal, Her hanedanın bir üreme politikası olduğu gibi Osmanlı Devleti'nin de vardı. Osmanlı, İslâm hukukuna uygun böyle bir tercihte bulunmuş. İllâ hür bir kadından çocuk sahibi olması gerekmiyordu. şeklinde konuştu. Veled-i zinanın, gayrimeşru ilişki sonucu doğan çocuk olduğunu anlatan Ünal, Osmanlı'da böyle gayrimeşru ilişki yok. Bu Avrupa´da var. Kralların bir karısı vardı, bir de metresleri. Metreslerden doğan çocukların, taht üzerinde hakkı yoktu. Bu onların problemi, padişahlarda böyle bir problem yok. Cariyeden doğan da padişah olabilir. Bu, Osmanlı'nın köle olsun hür olsun her insana önem verdiğini gösterir. ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.