Profesör Zannini: Fethullah Gülen bir peygamber aşığı

29 Kasım 2012 Perşembe 13:59
Profesör Zannini: Fethullah Gülen bir peygamber aşığı






TORİNO (CİHAN)- İtalya'da İslam üzerine çalışmalarıyla öne çıkan isimlerin başında gelen Prof. Dr. Francesco Zannini, Fethullah Gülen Hocaefendi'yi bir peygamber aşığı olarak tanımladı.

Torino Üniversitesi'nde Fethullah Gülen ve hizmet hareketiyle ilgili konferansta konuşan Zannini, Gülen'in neşet ettiği sosyal, kültürel ve tarihi çevreyi tahlil ederek dini değerlere sıkı sıkıya bağlı olmanın bir insanın modern gelişmelerden kopuk olmasını gerektirmediğini vurguladı. İtalyan profesör, Gülen'in düşünceleri doğrultusunda açılan okullarda bunun açıkça görüldüğünün altını çizdi.

İslam'ın konuşmaktan ve fikir alışverişi yapmaktan korkan bir din olmadığını belirten Zannini, İslam'ın özü de zaten diyalog, karşılıklı anlaşmaktır. dedi. Zannini, Gülen'in kamil insan modelini ortaya koyup peygamber ve onun sahabeleri gibi yaşamanın modern toplumda da mümkün olduğunun açık örneğini sergilediğini kaydetti.

Türkiye'de bazı kesimlerin Fethullah Gülen'i dinde yenilikçilik yapmak, dinin özünü değiştirmek ile itham ettiğine değinen Zannini, kendisinin şu ana kadar okuduğu eserlerinde bu kesimlerin tezlerinin tam tersini gördüğüne dikkat çekti. Zannini, Gülen'in dini çok iyi yaşayan ve bunun yanında da diğer din ve kültürlerle birlik ve beraberlik çerçevesinde yaşanılması gerektiğini bildiren bir söylemi olduğunu ifade etti.

Vatikan'a bağlı Papalık İslam ve Arap Kültürü Araştırmaları Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Francesco Zannini, uzun yıllar Bangladeş ve Mısır'da İslam üzerine çalışmalarda bulundu. Prof. Zannini, Nisan ayından bu yana da Gülen hareketi üzerine kapsamlı bir akademik çalışma yürütüyor.

Programı organize eden Alba Kültürlerarası Diyalog Derneği Başkanı M. Fatih Çamlıca ise Fethullah Gülen'in insanı dünyanın merkezine koyduğunu, her şeyden önce insana insan olduğu için saygı ve sevgi gösterilmesi gerektiğini ve bunun da diyalog ile gerçekleşebileceğini vurguladığını ifade etti.

Yaklaşık 130 kişinin katıldığı konferans bitiminde Fethullah Gülen'in İtalyanca'ya çevrilmiş eserleri tanıtılırken. Davetlilere aşure ikramında da bulunuldu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.