Putin dünyanın en güçlü üçüncü ismi, listede Türkiye yok

06 Aralık 2012 Perşembe 10:11
Putin dünyanın en güçlü üçüncü ismi, listede Türkiye yok






MOSKOVA (CİHAN)- Forbes dergisinin düzenlediği en güçlü isimler listesinde Türkiye'den isim bulunmuyor. ABD Başkanı Barack Obama listede geçen yıl olduğu gibi birinciliği koruduğu listede, Forbes'e göre dünyanın ikinci güçlü ismi Almanya Şansölyesi Angela Merkel. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise dünyada üçüncü sırada yer aldı. Rusya Devlet Başkanı 2011´de Forbes listesinde ikinci sırada yer almıştı. Putin 2010´da ise dünyanın en güçlü dördüncü ismi olmuştu.

71 kişinin yer aldığı listede Microsoft´un kurucusu Bill Gates 4´üncü olurken, Papa 16. Benedict 5, Çin Komünist Parti Genel Sekreteri Xi Jinping 9, İngiltere Başbakanı David Cameron 10, Facebook CEO´su Mark Zuckerberg 25´inci oldu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon´un 30´uncu olduğu en güçlü isimler listesine Venezüella Cumhurbaşkanı Hugo Chavez 48´inci sıradan girdi.

Dünya petrol rezervlerinin yüzde 20´sini elinde bulunduran Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el Suud 7´inci olurken, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney 20´inci güçlü isim olarak değerlendirildi.

Dünyanın en güçlü 71 kişisi arasına Türkiye´den herhangi bir isim giremedi.

Dergi 7,1 milyar insanın yaşadığı dünyada en güçlü 71 kişiyi belirlerken, ekonomik, inovasyon ve siyasi gücünü değerlendirmeye aldı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.