Putin'den şaşırtan açıklama: En çok ben üzüldüm

Rusya, Suriye'de Türkmenlere yönelik saldırılar düzenleyen uçaklarına hava savunma füzeleri yerleştirdi. Putin ise yaptığı açıklamada Türk - Rus ilişkilerinin bozulmasına en çok kendisinin üzüldüğünü söymedi.

01 Aralık 2015 Salı 09:35
Putin'den şaşırtan açıklama: En çok ben üzüldüm






Putin'den şaşırtan açıklama: En çok ben üzüldüm

Türkiye ile Rusya arasında giderek büyüyen krizin yankıları sürüyor. Paris iklim zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeden kaçınan Rusya Devlet Başkanı Putin, gelinen son durumdan en çok kendisinin üzüldüğünü ifade etti. Bu arada Putin'in emriyle Rus uçakları dün geceden itibaren 60 KM menzilli hava savunma füzeleri ile uçmaya başladı.


Türkiye, Vladimir Putin, Rusya Türkiye, NATO; Rusya vuracak mı? Moskova,  Ankara

İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNE ÇOK EMEK VERMİŞTİM

Türk-Rus ilişkileri için sorulan bir soru üzerine, ilişkilerin bozulmalarından dolayı çok üzüldüğünü ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Hepimizin üzüldüğünü düşünüyorum. Benim için özellikle çok üzücü, çünkü ben şahsen bu ilişkilerin gelişmesinde uzun bir süre çok emek harcadım." açıklamasında bulundu.

RUS UÇAKLARI SALDIRI FÜZESİYLE UÇACAK

Havadan havaya füze donanımlı Rus uçakları Suriye'de
Rusya Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Suriye'deki uçaklarımız kendi savunmamız için ilk defa havadan havaya füzelerle donatıldı" denildi.
Rus Hava Kuvvetleri, Suriye'de havadan havaya füze donanımlı uçaklarının ilk kez uçtuğunu duyurdu. Açıklamada, uçakların "savunma için" füze donanımlı olduğu belirtildi.

İLK KEZ BU ŞEKİLDE ÇIKTILAR

Hava Kuvvetleri sözcüsü İgor Klimov, Rus Su-34 bombardıman uçaklarının bugün ilk kez yalnızca OFAB-500 ve KAB-500 bombalarıyla değil, kısa ve orta menzilli havadan havaya füzelerle göreve çıktığını ifade etti.

60 KİLOMETRE MESAFESİ VAR

Klimov, yönlendirme cihazlarıyla donatıldığını söylediği füzelerin 60 kilometre uzaklıktaki hava hedeflerini vurabilme kabiliyetine sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Rus Hava Kuvvetleri, Suriye'de havadan havaya füze donanımlı uçaklarının ilk kez uçtuğunu duyurdu. Açıklamada, uçakların "savunma için" füze donanımlı olduğu belirtildi.

RUS UÇAĞI DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

24 Kasım'da Rus Su-24 uçağı, F-16'lar tarafından Suriye sınırında düşürülmüştü. Rusya, Suriye'de 30 Eylül'den bu yana hava saldırıları düzenliyor.
Son Güncelleme: 01.12.2015 09:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.