PYD - PKK Moskova'da temsilcilik açtı

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, Rusya'da temsilcilik açtı. Putin'in daha önce izin vermediği temsilcilik ile PYD önemli bir başarı elde etti

10 Şubat 2016 Çarşamba 16:57
PYD - PKK Moskova'da temsilcilik açtı






PYD - PKK Moskova'da temsilcilik açtı



Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan PYD Rusya'da temsilcilik açtı. Rusya Kürtleri Ulusal ve Kültürel Federal Otonomisi Eş Başkanı Ferhat Patiyev, daha önce de Suriyeli Kürtlerin Moskova'da 10 Şubat'ta temsilcilik açacağını duyurmuştu. Rus Interfax ajansına konuşan Patiyev, "Üç kantonumuz var: Cezire, Kobani ve Afrin. Beraber Rusya'da bir temsilcilik açmaya karar verildi" demişti.

RUSYA İLE ANLAŞMA OLMAYACAK

Patiyev konuşmasında "Suriye Kürdistanı liderliği elbette Demokratik Birlik Partisi'nden (PYD) temsilciler de olacaktır" diye ekledi. Patiyev, "Yasal açıdan temsilcilik ofisi Rusya Adalet Bakanlığı'na bağlı bir kamu kuruluşu gibi olacak; ancak fiilen elçilik formatında çalışacak." dedi. Patiyev, şöyle konuştu: "Resmi olarak Rusya’yla bir anlaşma olmayacak; çünkü Rusya yasaları, bölgelerin temsilcilik ofisi açmasına imkan tanımıyor." ifadelerini kullanmıştı.

PYD'nin açtığı ofisin kurumsal niteliği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

DEMİRTAŞ ELİ BOŞ DÖNMÜŞTÜ

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2015 Aralık ayında  bir takım görüşmeler için gittiği Rusya'da, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir araya gelmişti. Demirtaş'ın bu görüşmeden sonra Moskova'da partisinin temsilciliğini açacağı açıklanmıştı. Ancak konuyla ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bu açılışa izin verilmediği belirtililmişti.
Son Güncelleme: 10.02.2016 16:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.