Rami Kuru Gıda Pazarı'nda Ramazan hazırlığı

13 Temmuz 2011 Çarşamba 15:07
Rami Kuru Gıda Pazarı'nda Ramazan hazırlığı






İSTANBUL (CİHAN)- Ramazan'a günler kala Rami Kuru Gıda Pazarı'nda kumanya hazırlıkları başladı. Pazar esnafı, kumanya fiyatlarının geçtiğimiz Ramazan ayına göre aynı fiyatlarda seyrettiğini söyledi. Kumanya paketleri 35 TL ile 100 TL arasında değişiyor. İstanbul Gıda Toptancıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Baştuhan, vatandaşın toptancıdan alışveriş yapması halinde yüzde 40 kazançlı olacağını söyledi Her sene Ramazan ayı geldiğinde hareketlenen gıda pazarı, bu sene de hazırlıklarına başladı. Geçtiğimiz seneye oranla çok fazla artmayan fiyatlar vatandaşların yüzünü güldürecek. Rami esnafı, kuru gıda fiyatlarında değişim olmadığını, ancak yağ fiyatında geçtiğimiz seneye göre artış olduğunu ifade etti. Ertürk Saltabaş isimli pazar esnafı, 4 çeşit kumanya bulunduğunu ve fiyatların 35 TL'den 100 TL'ye kadar değiştiğini söyledi. Saltabaş, Yağ dışında diğer gıdaların fiyatları geçen seneyle aynı durumda. İşyeri sahipleri, fabrika sahipleri genelde kumanya almaya geliyor. Makarna 60 kuruştan başlıyor, salçalar 2.60 kuruştan başlıyor. Bir tek, yağda biraz yükseliş var. dedi. Ramazan ayının yüzlerini güldüreceğini söyleyen Saltabaş, hedefinin 20 bin kumanya kutusu olduğunu belirtti. Erkan Kısakol isimli esnaf da fiyatların geçen seneyle aynı olduğunu, ancak yağ fiyatlarında ufak oynamalar yaşanacağını belirtti. Kısakol, Bakliyatta büyük bir artış yaşanmadı ama genelde yaz dönemi sendromuyla fiyatlar düşük seyrediyor. Önümüzde 15 günlük bir süre var, bu sürede satışlardaki açık kapanır diye düşünüyoruz. şeklinde konuştu.

VATANDAŞ TOPTANCIDAN ALIŞVERİŞ YAPARSA YÜZDE 40 KAZANÇLI

 OLURİstanbul Gıda Toptancıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Baştuhan ise vatandaşları Rami Kuru Gıda Pazarı'ndan alışveriş yapmaya davet etti. Toptan pazarda fiyatların, dışarıya göre yüzde 40 daha uygun olduğunu belirten Baştuhan, Buradaki esnaf da perakende satışı gerçekleştiriyor. Kimseyi baz alarak konuşmuyorum ama piyasamızda dışarıdan yüzde 30, yüzde 40 daha uygun, bugün Osmancık Pirinci dışarıda 4,5 lira ama burada 2,5 lira, yani fark yüzde 50'ye kadar çıkıyor. ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.