Ricciardone: Türkiye ile nükleer silahlanmayı önlemek için yakın temasımız var

04 Aralık 2012 Salı 14:50
Ricciardone: Türkiye ile nükleer silahlanmayı önlemek için yakın temasımız var






ANKARA (CİHAN)- ABD Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, doğal gaz alımının İran'dan devam edeceği yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine, Bu konuda Türkiye ile birlikte çalışmalıyız. Diplomasimiz yürümektedir. dedi.

ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Francisco Sanchez başkanlığındaki ABD Savunma ve Havacılık Heyeti´nin, TOBB´da düzenlediği toplantıya katılan ABD Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, ABD senatosundan İran´a çıkarılan yaptırım karşısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın Türkiye´nin İran´dan doğalgaz alacağını hatırlatması üzerine Ricciardone, ABD senatosunun kararlarını burada tartışamam. dedi. Bu konunun, Türkiye için stratejik önemde olduğunu belirten Ricciardone, Aynı zamanda Türk müttefiklerimizle bölgede nükleer silahlanmanın artmamasına ilişkin stratejik konu hakkında da birlikte çalışıyoruz. Bu konuda birlikte çalışmalıyız. Kolay bir yanıtı yok bu konunun. Ancak, diplomasi yürümektedir. ifadelerini kullandı.

Bu konuyla alakalı Türk tarafı ile hala görüşmeleri sürdürüyor musunuz? sorusuna da Ricciardone, Kesinlikle evet. Türk hükümeti ile bölgede nükleer silahlanmayı önlemek ve İran'ın Atom Enerjisi Kurumu ile birlikte çalışmasını cesaretlendirmek için çok yakın bir temasımız var. şeklinde cevap verdi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.