RİSİAD´ın bilgisayarlı muhasebe kursu açıyor

06 Aralık 2012 Perşembe 14:35
RİSİAD´ın bilgisayarlı muhasebe kursu açıyor






RİZE (CİHAN)- Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD), Bilgisayarlı Muhasebe Meslek Edindirme Kursu projesini hayata geçiriyor. Projeyi, Gençlik ve Spor Bakanlığı da destekliyor.

Rize Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına, Rize Dernekler Müdürü Kazım Demirci, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Muammer Berberoğlu, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Muhammed Avcı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Kontrolörü Nuray Kurar, RİSİAD yönetim kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı.

RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu, yaptığı konuşmada, projeyi Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun yürürlüğe girmesi ve şirketlere yeni yükümlülükler getirmesi dolayısıyla muhasebe alanında kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için yola çıkarak hazırladıklarını söyledi.

Proje kapsamında bilgisayarlı muhasebe alanında 40 işsiz gence mesleki eğitim verilerek, mesleki bilgi ve becerilerinin arttırılmasına, onların istihdam edilebilirliklerini artıracak beceriler kazanmalarına katkı sağlayacak. Külünkoğlu, proje ile ilgili şunları söyledi: Proje gençlerin çalışma hayatına katılımlarını teşvik etmek ve işsizliğin azaltılmasına katkıda bulunabilmeyi amaçlamakta. Bilgisayarlı muhasebe eğitimi 5 ay teorik ve 1 ay stajdan oluşacak. Gerçekleştirilen bu proje ile bilgisayarlı muhasebe eğitimi alan gençler vasıflı eleman haline gelecek. Bundan sonraki hayatlarında yapacakları iş başvurularında eğitim aldıklarını ve staj yaptıklarını belirterek daha avantajlı konuma gelecekler. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.