Rize'yi sel vurdu, dereler taştı, yollar kapandı

Rize’de etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle bazı dereler taştı, Küçükçayır karayolu ulaşıma kapandı. Sürücüler zor anlar yaşarken, dere yataklarında tıkanan çok sayıda savak göle döndü.

27 Eylül 2017 Çarşamba 19:02
Rize'yi sel vurdu, dereler taştı, yollar kapandı







 


Rize'de öğlen saatlerinde başlayan şiddetli yağmur şehir genelinde taşkınlara neden oldu. Dereler taşdı, yollar ulaşıma kapandı.


Güneysu İlçesi’nde Gürgen deresi ile Salarha Beldesi’nde Salarha dereleri taştı. Merkeze bağlı Küçükçayır Köyü’nde ise Paşaçukur deresi taştı. Yatağı kısmen tıkanan dere suları yandaki inşaatı süren Hidroelektrik Santrali (HES) tüneline girdi. Sel suları tünel çıkışında aniden Rize-Küçükçayır karayoluna taştı, yol ulaşıma kapandı.
Yolda seyir halindeki bir otomobilde selde sürüklenmekten kurtarıldı. HES firmasına ait iş makineleri dere yatağını açmak için çalışma başlattı. Yolda araç kuyrukları oluşurken yakın çevredeki vatandaşlar ve öğrenciler yaya olarak evlerine ulaşmaya çalıştı.

Rize’de gece yarısına kadar aralıklarla sürmesi beklenen şiddetli yağmura karşı vatandaşlar oluşabilecek sel ve heyelanlara karşı uyarıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.