Romanya Dışişleri Bakanı Erbil'de

06 Kasım 2012 Salı 18:45
Romanya Dışişleri Bakanı Erbil'de






ERBİL (CİHAN)- Romanya Dışişleri Bakanı Titus Corlatean, resmi temaslarda bulunmak üzere Irak'ın kuzeyinde bulunan Erbil şehrine geldi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Romanya Dışişleri Bakanı'nı resmi konutunda kabul etti. Görüşmede enerji konusu ağırlıklı olmak üzere Bükreş ile bölge yönetimi arasındaki ilişkiler ele alındı. Görüşmede Irak Dışişleri Bakanı Yardımcısı Lubeyd Abyawi, Romanya Irak Büyükelçisi ile Irak'ın Romanya Büyükelçisi de hazır bulundu.

Neçirvan Barzani, Beyaz Köşkte gerçekleşen görüşmede Romanya'nın Erbil'de konsolosluk açmasının önemli bir adım olduğunu belirtti. Romanya ile bölge ilişkilerinin her zaman ilerlemesini istediklerini de ifade eden Barzani, Romanya'dan yatırımcıları bölgeye yatırım yapmaya beklediklerini söyledi.

Romanya Dışişleri Bakanı Titus Corlatean ise Erbil'de konsolosluk açmanın kendileri için de son derece gurur verici olduğunu aktardı. Corlatean, Romanya, Kürt bölgesi ile yapmayı her zaman arzu etmiştir. Bölge, Romanya'nın tecrübelerinden yararlanabilir. Özellikle de, enerji, baraj, turizm . Romanya petrol ve gaz sektöründe en eski üniversitelerinden birine sahip. Bu nedenle bölge insanının eğitim için Romanya'yı tercih etmelerini tavsiye ediyoruz.
Titus Corlatean ayrıca Romanya Başbakanı'ndan Barzani'ye getirdiği davet mektubunu sundu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.