RTEÜ, ASELSAN´ın 'Görüntü Yoğunlaştırıcı Tüpler' projesinde yer alacak

06 Aralık 2012 Perşembe 12:07
RTEÜ, ASELSAN´ın 'Görüntü Yoğunlaştırıcı Tüpler' projesinde yer alacak






RİZE (CİHAN)- Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Sorumlusu Prof. Dr. Adnan Midilli koordinatörlüğündeki uzman ekipler, Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN) tarafından hazırlanan Görüntü Yoğunlaştırıcı Tüpler projesinin bir kısmını yürütecek.

ASELSAN Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik Grubu Müdürü Dr. İhsan Özsoy, beraberindeki heyetle birlikte RTEÜ´yü ziyaret etti. ASELSAN ile RTEÜ arasında Ar-Ge ve İnovasyon işbirliği imkanlarını araştırmak adına gerçekleşen ziyaret kapsamındaki toplantıda ASELSAN´ın Türkiye savunma sanayi için büyük önem arz eden 'Görüntü Yoğunlaştırıcı Tüpler' projesi tartışıldı. Toplantı sonucunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Sorumlusu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Midilli koordinatörlüğündeki, öğretim üyesi ve öğretim elemanlarından oluşturulan uzman araştırma grubu, projenin 5 iş paketini yürütmekle görevlendirildi.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, yaptığı açıklamada, Ulusal ve uluslararası araştırma kurumları ve üniversitelerle AR-GE ve İnovasyon kapsamında işbirliğine açığız. Bu tür işbirlikleri Üniversitemizin AR-GE ve İnovasyon alanında öncelikli hedefleri arasındadır. ASELSAN ile yapmış olduğumuz ön görüşmeler ve detaylı çalışmalar, işbirliğinin olacağı sonucunu ortaya koydu. Ülkemiz savunma sanayi için son derece stratejik olan böyle bir projede ortak olarak yer almak bizleri mutlu etti. İnşallah hazırlanmakta olan proje hedefine ulaşır ve bu hedefe ulaşmada biz de üniversite olarak gerekli bilimsel katkıyı sağlamış oluruz. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.