Ruhları Şad Olsun; 9 kamraman burada şehit düştü

Amerikan destekli PKK'lı teröristlere yönelik Afrin'de yoğunlaşan operasyonda dün şehit düşen askerlerimizin Ömeruşağı Köyü'ne sızma girişi sırasında hayatını kaybettiği bildirildi.

11 Şubat 2018 Pazar 09:28
Ruhları Şad Olsun; 9 kamraman burada şehit düştü






Ruhları Şad Olsun; 9 kamraman burada şehit düştü


Türkiye, sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu bozmaya, Güneyi Doğu'da kurulan kirli kapanı PKK'lı katiller ile ona destek verenlerin başında parçalamaya kararlı.
Afrin merkezli çatışmalarda dün 9 askerin şehit olduğu, 11 askerin yaralandığı Ömeruşağı Köyü yakınlarındaki tepede teröristlerin de ağır kayıplar vererek kaçtığı bildirildi.

O TEPE TEMİZLENDİ

9 şehidin, Raco kırsalının en stratejik yeri olan 1027 rakımlı tepe ve yakındaki Ömeruşağı Köyü’ne sızmaya çalışan PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada verildiği öğrenildi. ATAK helikopteri de aynı bölgede düşmüştü. Saldırılara karşılık veren askerler, köyde hâkimiyeti sağladı

Afrin kırsalında, PKK/ PYD’li büyük bir grup terörist, TSK’nın temizlediği bölgeye sızmak istedi. Gazete Habertürk'ten Beycan Üçkardeş'in haberine göre teröristler sabaha karşı Raco kırsalında bulunan ve alanın en stratejik yeri olan 1027 rakımlı tepe ve yakınlarındaki Ömeruşağı Köyü’ne saldırdı.

Hemen karşılık veren askerler, kısa sürede köyde yeniden hâkimiyeti sağladı. Ancak sarp bir bölge olan ve daha önce de sızma girişimleri yaşanan tepedeki çatışmalar geç saatlere kadar sürdü. ATAK helikopterinin de düştüğü bölgede 9 komando şehit oldu, 11’i yaralandı.

TSK’dan yapılan ilk açıklamada, “3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. En az 15 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir” denildi. İkinci açıklamada ise 2 askerin daha şehit olduğu, 4 askerin yaralandığı belirtildi. 11 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Ardından üçüncü açıklama geldi. 4 askerin daha şehit düştüğü, 2’sinin yaralandığı, 13 teröristin daha etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.