Rum Kesimi'nde nezarette kötü muamele tehlikesi yüksek

06 Aralık 2012 Perşembe 11:35
Rum Kesimi'nde nezarette kötü muamele tehlikesi yüksek






STRASBOURG (CİHAN)- Avrupa Konseyi, Kıbrıs Rum Kesimi'nde polis nezarethanesinde kötü muamele tehlikesinin ciddi olduğunu açıkladı.

Avrupa Konseyi İşkence, İnsanlık Dışı ve Aşağılayıcı Muamele ve Cezalandırmayı Öneleme Komitesi'nin (CPT) raporunda, Rum Kesimi'nde gözaltı şartları konusundaki gelişmenin yetersiz olduğu vurgulandı. Raporda Rum yetkililere, polis güçlerine 'uygulamaya dönük profesyonel eğitim' verilmesi ve kötü muameleye karşı hassas olmaları çağrısı yapıldı

LEFKOŞA HAPİSHANESİ TIKLIK TIKLIM

Raporda ayrıca Lefkoşa Merkez Hapishanesi'nin çok kalabalık ve sağlık hizmetlerinin yetersiz olması eleştirildi. 2004 yılında hapishanenin tıklım tıklım olduğunu belirten CPT, son incelemede mahpus sayısının kapasitenin yüzde 152'sine yükseldiğinin ifade etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.