Rumların yeni korkusu, defolu tüfek bombaları

17 Temmuz 2011 Pazar 12:53
Rumların yeni korkusu, defolu tüfek bombaları






LEFKOŞA (CİHAN)- Güney Kıbrıs'ta Limasol'un Palodia bölgesinde Yeşil Hat yakınlarında ve diğer yerlerde muhafaza edilen kusurlu (defolu) tüfek bombaları, Rumları endişelendiriyor. Rum Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre Palodia'da, Rum Milli Muhafız Ordusu'nun (RMMO) Yeşil Hat yakınlarındaki mevzilerinde ve başka yerlerde muhafaza edilen tüfek bombalarının kusurlu olduğu belirlendi. Bir tüfek bombasının arızalı olması halinde kullanan kişinin ölümüne, büyük miktardaki tüfek bombalarının patlamasının ise o bölgede birçok kişinin ölümün sebep olabileceğine işaret eden gazete, tüfek bombalarının diğer mühimmatların yakınlarında muhafaza edildiğini ve olası patlamaların bu mühimmatların da patlamasına yol açabileceğini kaydetti.Haberde Evangelos Florakis Deniz Üssü'nde Pazartesi meydana gelen ve 13 kişinin ölümüne yol açan patlamanın ardından ikinci bir trajedinin yaşanmaması için denetimlerin yapılmakta olduğu belirtildi.

ÖNLEMLER ALINMASI İSTENİYOR

Alithia gazetesine konuşan DİSİ Milletvekili Andreas Kiprianu da Evangelos Florakis Deniz Üssü'nde meydana gelen patlamanın ardından Palodia'daki askeri kışlada ve diğer kışlalarda önlemler alınması gerektiğini söyledi. RMMO'da subay olarak görev yapmış olan ve patlayıcılar konusunda bilgi sahibi olan Kiprianu, özellikle 1990 yılında ve Ortak Savunma Doktrini çerçevesinde RMMO'nun gücünün artırılmasıyla, mühimmatların depolanmasına ilişkin tüzüklerde öngörülenler göz önünde bulundurulmadan, patlayıcıların miktarı ve tehlike oranının arttığını belirtti. Kiprianu, bu duruma örnek olarak Palodia'daki mühimmat depolarını gösterdi.

MADEN OCAKLARINDAKİ DURUM

Bu arada Fileleftheros gazetesi bir başka haberinde, Rum hükümetinin RMMO'daki patlayıcı maddeler konusunda aldığı önlemlerde sınıfta kaldığına, taş ocaklarında kullanılan patlayıcı maddeler için ise katı tedbirler alınmasını istediğine işaret etti.Habere göre Rum Maden Ocakları Birimi, taş ocaklarında kullanılan, başta dinamit olmak üzere çeşitli patlayıcıların muhafaza edilmesinde oldukça katı davranıyor. Patlayıcıların belirli bir ısı derecesinde, özel depolarda muhafaza edilmesinin istendiğini yazan gazete, maden ocakları biriminin, bir trajediye sebep olan Mari deniz üssündeki gibi büyük miktarlarda patlayıcıların muhafaza edilmesine izin vermediğini belirtti. CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.