Rus haber portalları: Rus-Türk ortak medya projesi MK-Turtsiya

18 Temmuz 2011 Pazartesi 18:23
Rus haber portalları: Rus-Türk ortak medya projesi MK-Turtsiya






MOSKOVA (CİHAN)- Cihan Haber Ajansı'nın içerik desteği sağladığı Moskovskiy Komsomolets (MK) gazetesinin Türkiye internet sayfası www.mk-turkey.ru Rus internet medyasının ilgi odağı oldu. Binlerce Rus okurun ilgisini çeken mk-turkey.ru'nun yayın hayatına başlamasını Media-Day.ru, İnosmi.ru, planetaSmi.ru, novoteka.ru ve başka portallar okurlarına duyurdu. 14 ayrı ülke ve bölgelerle birlikte günlük 1 milyon baskıya ulaşan MK, Rusya'nın en çok satan popüler gazetesi olarak biliniyor.
Moskovskiy Komsomolets Gazetesi Yayınevi Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya atıfta bulunan haber portalları, www.mk-turkey.ru yu Rus-Türk ortak medya projesi olarak tanıttı. Haberlerde, söz konusu ortak sitede Türk ve Moskovalı gazetecilerin yazı, makalelerinden yararlanacağı kaydedilerek, 2011 yılı Temmuz ayı başlarında Moskovskiy Komsomolets gazetesi ve Türkiye'nin Cihan Haber Ajansı ortak projesi MK-Turtsiya faaliyete başladı.

MK-Turtsiya Türkiye, Rusya ve başka ülkelerdeki tüm önemli siyasi, ekonomik ve sosyal gelişmeleri duyuracaktır denildi.
Tanıtımla ilgili açıklama yapan Moskovskiy Komsomolets Yayınevi Başkanı Pavel Gusev, MK bugün dört kıtada 14 haftalık gazete ve iki internet yayını yapıyor. MK şu an Rusya'da oligarklara, devlet şirketlerine ya da başka yapılara bağımlı olmadan yayın yapan nadir gazetelerden biri. Benim için her zaman muhabirlerimizin kendi bakış açılarına sahip olmaları ve gördüğü problemleri anlatmak için imkan bulmaları. Uluslararası yayınlarımızda da aynı görüşü paylaşıyoruz dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.