Rus ordusu karadan da Suriye topraklarına girdi

Şam yönetimine havadan sınırsız savaş desteği veren Rusya, karadan da zırhlı piyade birliklerini Suriye topraklarına soktuğu ortaya çıktı. Ellerinde yarım metre büyüklüğündeki haçlarla poz veren Rus askerleri 'Suriye ordusuyla tatbikat yapıyoruz' açıklamasında bulundu...

24 Kasım 2015 Salı 02:48
Rus ordusu karadan da Suriye topraklarına girdi






Rus ordusu karadan da Suriye topraklarına girdi

Suriye'deki iç savaşa İran ve Lübnan'ın ardından ilk kez bölge dışından bir ülkenin resmi güçleri karadan müdahale ediyor. Rusya'ya ait zırhlı piyade birliklerinin görüntüleri Arap medyasında yer almaya başladı.

Ellerinde büyük haçlarla poz veren Rus askerlerinin Suriye ordusu ile tatbikat için bu ülkeye geldiğini iddia etsede, ağır silahlarla donatılmış muharip güçlerin ülkenin iç kesimlerine doğru ilerlediği bildiriliyor. Saidaonline.com'da yer alan haber ve görüntülerde Rus askerlerinin kullandığı araçların son derece yeni ve bakımlı olduğu göze çarpıyor.

Rus ordusu ile Suriye ordusunun nerede tatbikat yaptığı tam olarak bilinmiyor. Ancak karadan ilerleyen Rus Zırhlı birliklerinin daha çok Akdeniz'e uzanan Şam bağlantılı yolları kontrol altında tutmmayı hedeflediği tahmin ediliyor.

AMAÇ TÜRKİYE'DEN İNTİKAM ALMAK MI?

Rus muhalefetinin son bir aydır karşı çıkmasına rağmen Putin yönetiminin Suriye'ye gönderdiği kara birliklerinin hangi misyonla ülkede ne kadar kalacağı bilinmiyor. Lazkiye ve çevresinde oluşturulan yeni Rus deniz üssünün güvenliğinin sağlanmasından çok daha öte amaçlar taşıdığı bilinen zırhlı piyade birliğinin sayısı da tam bir muamma. Kuveyt gazeteleri 8 bin kadar Rus askerinin son bir ayda hava ve deniz yoluyla Suriye topraklarına girdiğini iddia ediyor.

Türkiye sınır bölgesine yakın ve tamamı Türkmen yerleşim birimlerinin hakim olduğu dağları vuran Rus uçaklarının ardından bölgeye Rus askerlerinin gönderileceği iddiaları da gazete sütunlarına yansıdı. Şam yönetiminin bir intikam kozu gibi Ankara'ya dayatabileceği aynı gazetelerdeki yorumlarda yer alıyor.

Son Güncelleme: 24.11.2015 02:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.