Rus pilot Lazkiye'de konuştu: Telsiz uyarısı almadık

Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle vurularak düşen uçağın sağ kurtulan pilotu Lazkiye'de bulunan Rus üssünde konuştu.

25 Kasım 2015 Çarşamba 18:28
Rus pilot Lazkiye'de konuştu: Telsiz uyarısı almadık






Rus pilot Lazkiye'de konuştu: Telsiz uyarısı almadık


Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle vurularak düşen uçağın sağ kurtulan pilotu Konstantin Murahtin Lazkiye'de bulunan Rus üssünde konuştu. Su - 24 Pilotu Konstantin Murahtin  'Türk savaş uçaklarından uyarı almadık' iddiasında bulundu.

Rusya Dışişleri, dün düşürülen Rus uçağı konusunda Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi'ne 'sert tepki' verildiğini duyurdu. Uçaktan paraşütle atlayan pilotlardan biri Lazkiye'deki üsse götürüldü. Türkiye'nin yönetim tarafından kasten 'İslamlaştırıldığını' vurgulayan Rusya lideri Putin de üsse S-400 sistemi yerleştirilmesi önerisini kabul etti.

Rus uçağı pilotu, Rusya Türkiye, Rusya Türkiye son durum

RUS UÇAĞININ SAĞ KURTULAN PİLOTU: TÜRKİYE'DEN HİÇBİR UYARI ALMADIK

Türkiye'nin düşürdüğü Rus uçağından paraşütle atlayıp sağ kurtulan ikinci pilot, Türk hava sahasını ihlal etmediklerini söyledi. “O bölgeyi avcumuzun içi gibi iyi biliyoruz. Türk hava sahasına bir saniye bile girmedik. Türkiye’den görsel ya da sesli hiçbir uyarı almadık” diyen uçağın yardımcı pilotu Konstantin Murahtin, şunları söyledi:
“İşin aslı bize hiçbir uyarı yapılmadı. Ne radyo trafiği yoluyla ne de görsel olarak uyarıldık. Hiçbir şekilde iletişim yoktu. Bu nedenle normal rejimde uçuyorduk. Su-24 bombardıman uçağı, F-16 jetleriyle aynı hız kapasitesine sahip. Eğer bizi uyarmak isteselerdi, paralel seviyeye gelerek kendilerini gösterebilirlerdi. Ama böyle bir şey olmadı. Uçağın kuyruk tarafına birden füze geldi. Füzeyi göremediğimiz için karşı manevra da yapamadık.”

'BİR AN ÖNCE GÖREVE DÖNMEK İSTİYORUM, KOMUTANIMA BORCUM VAR'


Hayatını kaybeden kaptan pilotu da anan Murahtin, “Bir an önce tedavimin bitmesi için sabırsızlanıyorum. Böylece göreve geri dönebileceğim. Komutanımsan beni üste tutmasını isteyeceğim. Komutanıma borcum var” dedi. Murahtin “Daha önce o bölgede birçok uçuş gerçekleştirdik. Sorti düzenleyip daha önce belirlenen rotada üssümüze geri dönüyorduk. Ben bir pilotum. Oradaki her tür yüksekliği bilirim. Uçağı gözüm kapalı kullanabilirim” diye konuştu. Kaynak: Sputnik Online

Son Güncelleme: 25.11.2015 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.