Rusya Türkiye gerginliği tırmanıyor, Akdenize savaş filosu

Türkiye tarafından savaş uçağının düşürülmesini bahane eden Rusya Akdeniz'e çok sayıda savaş gemisi gönderme kararı aldı. Türk Rus ilişkeleri tarihin en ağır darbesini aldı.

25 Kasım 2015 Çarşamba 10:03
Rusya Türkiye gerginliği tırmanıyor, Akdenize savaş filosu






Rusya Türkiye gerginliği tırmanıyor, Akdenize savaş filosu

Türk savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya Akdeniz'e çok sayıda savaş gemisi gönderme kararı aldı. Türkiye ile olan ilişkilerini çok sayıda alanda dondurma kararı alan Moskova Suriye'nin tamamında askeri varlığını güçlendirmek için çalışma yürütüyor.

Suriye sınırında Türk F-16'ların Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Rusya Genelkurmay'ından açıklama geldi.

Rusya Genelkurmay Sözcüsü Sergey Luskov, Türkiye ile tüm askeri temaslara son verdiklerini duyurdu. Sosyal medyadan açıklama yapan Luskov Suriye'deki operasyonları için Lazkiye'ye savaş gemisi gönderiyoruz dedi.

Rusya Genelkurmay Sözcüsü Luskov, dün Türkmen bölgesine inen Rus helikopteriyle ilgili de açıklama yaptı. Luskov düşen uçağın pilotlarını bulmak için havalanan 2 helikoptere ateş edildiğini, bir helikopterin bölgeye acil iniş yaptığını belirtti. Luskov, inen helikopterin muhalifler tarafından roketle vurulduğunu ve bir askerin öldüğünü doğruladı. NTV

Son Güncelleme: 25.11.2015 10:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.