Rusya Türkiye'yi vuracak mı? Dünya bu soruya cevap arıyor

Rusya Türkiye'ye saldıracak mı? Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının vurulmasının ardından dünya bu sorunun cevabını internette aradı. Haberin devamını oku...

25 Kasım 2015 Çarşamba 05:16
Rusya Türkiye'yi vuracak mı? Dünya bu soruya cevap arıyor






Rusya Türkiye'yi vuracak mı? Dünya bu soruya cevap arıyor

Suriye Türkiye sınırında vurulan Rus uçağının ardından dünya bölgedeki gelişmeleri arıyor. İnternette dün gece boyunca Rusya Türkiye'ye saldıracak mı? sorusuna cevap aradı. En çok aranan kelimelerin başında 'Türkiye Nato', Türkiye güvenli mi?, Rusya Türkiye'ye karşılık verecek mi? Türkiye, Vladimir Putin, kelimeleri oldu.
Türkiye'de ise en çok aranan kelimelerin başında Türkiye - Rusya başı çekti. Öğretmenler günü kutlaması ve Petrol fiyatları ile ilgili haberler gündemin önemli kelimeleri oldu.
Rusya'nın düşürülen uçağından sonra Türkiye'nin halinin ne olacağı Google'a en çok sorulan sorular arasına girdi.

Rusların aramalarında başı çeken konu ise Voykovskaya ve seçim konuları vardı. Putin, Boris Yeltsin, İsrail Büyükelçiliği, İsrail, Moskova Ferrari, Türkiye Büyükelçiliği ve Antalya güvenlik kelimeleri Ruslar'ın en çok aradığı kelimeler arasında yer aldı..
Youtube'de ise en çok aranan kelime Havuz Medyası, Erdoğan ve Fethullah Gülen oldu. Pepe, Öğretmen için çal, Sinan Yıldırım ile düşürülen Rus uçağı aramalarda başı çekti.

GOOGLE TRENDLERİ'Nİ TÜRKİYE ALT ÜST ETTİ...

Google Trends'in Twitter hesabı, anlık olarak dünya çapında trend olan sorguları belirli aralıklarla paylaşıyor. Suriye sınırında bir Rus uçağının düşürülmesi dünya gündemine oturunca haliyle Google'a sorulan sorular da bu eksende oldu. Herkesin merak ettiği soruları derleyen Google, dünyanın kara kara "Ne olacak bu Türkiye'nin hali?" diye sorular ürettiğini ortaya çıkarttı.

Google'a bugün en çok sorulan sorular şu şekilde ortaya çıktı:

1. Türkiye NATO üyesi mi?

2. Türkiye'ye gitmek güvenli mi?

3. Rusya Türkiye'ye saldıracak mı?

4. Türkiye NATO'ya ne zaman katıldı?

5. Rusya Türkiye'ye nasıl karşılık verecek?



Son Güncelleme: 25.11.2015 05:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.