Rusya Türkmen hastanelerini kasten vurdu

Azez’deki bir hastane ve okulun da hedef alındığı hava saldırısında 6’sı çocuk onlarca kişi hayatını kaybetti.

16 Şubat 2016 Salı 00:56
Rusya Türkmen hastanelerini kasten vurdu






Rusya Türkmen hastanelerini kasten vurdu

Suriye Son durum, Türkiye'yi aylardır kışkırtan Rusya'nın Suriye politikalarında Türkmen katliamı insanlık suçuna dönüştü. Rusya PYD'ye koridor açmak ve korumak için Suriye'nin Azez kentini havadan bombardımana tuttu. Azez’i işgal ederek etnik temizlik yapmak isteyen PYD’yi, Türkiye top atışlarıyla durdurunca Rusya devreye girdi. Azez’deki bir hastane ve okulun da hedef alındığı hava saldırısında 6’sı çocuk onlarca kişi hayatını kaybetti.

Dün sabah saatlerinde Rus uçakları Kilis’in karşısındaki Halep’in Azez İlçesi'ne hava saldırısı düzenledi. Kadın, Çocuk ve Doğum Hastanesi ile okul bahçesine düzenlenen hava saldırısında aralarında kadın ve 6 çocuğun bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetti. Rus hava saldırısında 50'nin üzerinde yaralı bulunuyor. Yaralılardan 20’si Öncüpınar Sınır Kapısı'nda bekleyen 112 ambulansları ile sınırdan alınarak Kilis Devlet Hastanesi’ne getirilip tedavi altına alındı. Kilis'e getirilen yaralıların büyük çoğunluğu çocuk.

SALDIRI SÜRÜYOR

Suriyeli mültecilerin barındığı okulda büyük hasarın meydana geldiği ifade edilirken, Rus uçaklarının söz konusu köy ve Azez İlçesi'nin çevresini bombalamaya devam ettiği kaydedildi. Rus savaş uçaklarının Azez ilçesi'nde farklı yerlere ''misket'' bombasıyla düzenlediği saldırılarda 10 kişi yaşamını yitirmişti.

Hastaneleri kasten vuruyor


Financial Times gazetesi manşetinde "Batı, Suriye savaşında Moskova'yı mültecileri silah olarak kullanmakla suçluyor" ifadelerini kullandı. Haberde “Batılı diplomatlar ve siyasetçiler, Moskova'nın mülteci krizini tırmandırmaya çalışmak için Suriye'de kasıtlı olarak sivilleri vurduğu uyarısında bulunuyor. Bu, hassas ateşkesin daha başlamadan bozulabileceğine dair bir işaret. Bir Avrupalı yetkiliye göre Moskova siyasi avantaj sağlamak için mülteci krizini silah olarak kullanıyor. Fırın ve hastane gibi yerler hedef alınarak yerel halkın evlerini terk etmesi, Türkiye ve Avrupa'ya mülteci akınının yoğunlaşması hedefleniyor” bilgisi aktarıldı.

MERKEL; Uçuşa yasak bölgeyi destekliyorum

Stuttgarter Zeitung’a konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Almanya Başbakanı Merkel, Suriye’deki çatışmaların beş yıldır sürdüğüne dikkat çekti. Suriye’deki durumun “sonsuz karmaşık” olarak nitelendiren Merkel, “Rusya'nın Halep bölgesinde bomba yağdırması durumu daha da zorlaştırıyor” dedi. Sığınmacıların Suriye’de barındırılmaları için güvenli bir bölgenin oluşturulması gerektiğini belirten Merkel, şunları söyledi: “Şu andaki durumda orada çatışan tarafların hiçbirinin saldırmayacağı bir bölge; yani uçuşa yasak bölge olması çok faydalı olur. DAEŞ'li teröristlerle görüşemeyiz. Ancak, Esad karşıtları ve tarafları arasında böyle bir anlaşma sağlanabilirse çok faydalı olur.”
Son Güncelleme: 16.02.2016 00:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.