S-400 eğitimi için 100 mehmetçik Rusya'ya gidiyor

S-400 sistemleri için Türk askerlerinin eğitimi bu ay sonunda başlıyor. İlk aşamada 100 kadar askerin Rusya'da eğitime başlayacağı açıklandı.

07 Mayıs 2019 Salı 16:03
S-400 eğitimi için 100 mehmetçik Rusya'ya gidiyor






S-400 eğitimi için 100 mehmetçik Rusya'ya gidiyor

Türkiye ile ABD arasında derinleşen krizin baş aktörü haline gelen S-400 füze savunma sistemleri için, 100 kadar asker Rusya'ya gönderiliyor..

Türk askerleri, Haziran ayı sonunda Türkiye'ye teslim edilmesi beklenen S-400 hava savunma sistemlerinin eğitimini almak için Rusya'ya gidiyor. 100 kadar askerin hangi üste eğitim göreceği henüz bilinmiyor. 

Rus haber ajansı TASS'da yer alan habere göre, diplomatik bir kaynak açıklamasında "Mayıs ayı sonunda, yaklaşık 100 Türk askeri, anlaşmaya göre 2019'da teslim edilecek olan S-400 hava savunma sistemlerini kullanmak üzere Rusya'da bir askeri üstte eğitime başlayacak" ifadelerini kullanırken, eğitimin yaklaşık 5 ay süreceğini de belirtti.

Ayrıca, haberde Türk askerlerinin, Mart ortasında aynı askeri üstte eğitimine başlamış olan Çinli askerlerle birlikte eğitileceği bilgisine yer verildi.

Haberde Rusya'nın askeri teçhizat ihracatçısı olan Rosoboronexport'un konuya dair bir açıklamada bulunmadığının da altı çizildi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.