Saadet Partisi 4. Olağan Kongresi yapılıyor

17 Temmuz 2011 Pazar 13:51
Saadet Partisi 4. Olağan Kongresi yapılıyor






Saadet Pratisi (SP)'nin 4.Olağan Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda başladı. Milli görüş lideri Necmettin Erbakan'ın dev posterlerinin bulunduğu salonda, Erbakan ailesinden ise kimse bulunmuyor. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Mustafa Kamalak, terör olaylarına dikkat çekerek, "Yetki sahiplerine sesleniyorum. Siz terörü önleyemezsiniz. Çünkü metodunuz yanlış. Terörün önlenmesini istiyorsanız, anahtarı milli görüşe teslim etmek zorundasınız." dedi.   
SP'nin 4. Olağan Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda başladı. Kongrenin yapıldığı salonda, Mustafa Kemal Atatürk ve SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın yanı sıra, milli görüş lideri Necmettin Erbakan'ın dev resimleri bulunuyor. Yurt dışından gelen konuklarla, iktidar ve muhalefet partilerinden çok sayıda temsilcinin bulunduğu kongrede, Erbakan ailesinden ise kimse bulunmuyor. Kongrede, genel başkanlık, Genel İdare Kurulu (GİK) ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçilecek. Kongrede, parti tüzük ve program değişikliği de yapılacak.   
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, "Üç gün sonra Merhum Erbakan Hocamızın dirayeti ve kahraman Mehmetçiğin gayretleriyle kazanılan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 37. yıl dönümü idrak edilecek. Kutlu olsun." dedi. Kamalak, aynı zamanda, 20 Temmuz'da Saadet Partisi'nin 10. kuruluş yıl dönümün kutlanacağını hatırlattı.   
Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen Kamalak, "Herkes bilsin ki burada sıradan bir partinin, sıradan bir kongresini yapmak için toplanmış bulunmuyoruz. Biz, burada, ilk 40 yılını büyük bir şanla, şerefle tamamlayan milli görüşü ikinci 40 yıla taşıyacak olan kadroları seçmek için toplanmış bulunuyoruz." diye konuştu.    
Kamalak'ın konuşması sırasında salonda sık sık 'Mücahit Erbakan', 'Mücahit Erbakan, Kamalak Başbakan', 'Hocaya sadakat şerefimizdir' sloganları atıldı. "Tuzu kurulara, bir avuç mutlu azınlığa bakarsanız, her taraf güllük gülistanlıktır." diyen Kamalak, şöyle devam etti: "İşsizlik oranı, bundan 10 yıl önce yüzde 6 iken, bugün yüzde 12'lere dayanmıştır. Gelir dağılımı bozulmuş, tarım çökmüş, hayvancılık öldürülmüştür. Devlet Malzeme Ofisi'nde satılan tarım ürünleri bile ithal malıdır. Bu, böyle gidemez. Bozuk düzeni düzeltmek sizlere düşüyor. Bütün milli görüşçüleri, Saadet Partisi'ne çağırıyoruz. Gün, bugün diyoruz. Geçen her bir gün, yazık ki bu ülke için bir kayıptır. Şunu unutmayalım, Saadet Partisi bu ülkenin sigortasıdır, Meclis'in sigortasıdır."  
Hedeflerinin, 'yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye'yi kurmak' olduğunu söyleyen  Kamalak, bunun için yapılması gerekenleri 'terörü durdurmak', 'bozuk iktisadi düzeni rayına oturtmak', 'milli eğitim sistemini yeninden düzenlemek' ve 'yeni bir Anayasa yapmak' olarak sıraladı.   
  
"ÖLEN DE ÖLDÜREN DE ŞEHİT DE KATİL DE BU ÜLKENİN EVLATLARI"  
Kurtuluş Savaşı'nda verilen toplam şehit sayısının 10 bin 785 olduğunu anımsatan Kamalak, "1984 yılından 2009 yılına kadar kaybettiğimiz insan sayımız 50 binin üzerindedir. Ölen de öldüren de şehit de katil de bu ülkenin evlatları. Bunları sizin dışınızdaki herhangi bir parti önleyemez." dedi. Kamalak, Diyarbakır'da şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet diledi. Terör nedeniyle kaybedilen maddi değerin 400 milyar doların üzerinde olduğunu ifade eden Kamalak, şöyle devam etti: "Erbakan Hocamız, 25 Şubat 1994 yılında Bingöl konuşmasında, iktidar sahiplerini uyarmıştı. 'Siz bu gidişle terörü önleyemezsiniz, terörü kışkırtırsınız' demişti. Soruyorum sizlere, devlet büyüklerine soruyorum, terörü önlemek için çaba sarf edenlere soruyorum. O tarihte hocamızın yolunu kestiniz. Terör o tarihten bu yana azaldı mı arttı mı? O zaman hocamızın sözlerini dinlemediniz. Şimdi gidin de Erbakan Hocamızın mezarına kapanın, özür dileyin, 'yanlış yaptık, sizi dinlemedik' deyin."  
  
"ANAHTARI MİLLİ GÖRÜŞE TESLİM ETMEK ZORUNDASINIZ"  
Terörün, sadece milli görüş tarafından önlenebileceğini savunan Kamalak, "Yetki sahiplerine sesleniyorum. Siz terörü önleyemezsiniz. Çünkü metodunuz yanlış. Terörün önlenmesini istiyorsunuz, anahtarı milli görüşe teslim etmek zorundasınız." şeklinde konuştu. Kamalak, şöyle devam etti: "Eğer bizim dışımızdaki bir parti 'terörü biz önleyeceğiz" derse, sormak isterim; kaç yıldır Meclistesiniz, niçin önlemediniz? Daha ne kadar kan akmasını bekliyorsunuz. Terörü daha azgın hale getiren sizler değil misiniz? Terörü önleyebilmek için öncelikle terörü besleyen sebepleri ortadan kaldırmak lazım. Milletin ortak değerlerini ortaya çıkarmanız gerekiyor. Herkes duysun, herkes bilsin ki bu milletin ortak değeri İslam'dır."  
Saadet Partisi dışındaki partilerin, Türkiye'yi yaşanabilir hale getirmesinin mümkün olmadığını ileri süren Kamalak, "Bizim dışımızdaki tüm partilerin yönü Batıya dönüktür. Batı ise tam 300 yıldan bu yana yüce milletimizi, Anadolu'dan kovmak için mücadele ediyor. Bu anlayıştaki Batı ile onlarla işbirliği yapan partiler ile Türkiye'yi düzlüğe çıkarmak, terörü önlemek, akan kanı durdurmak mümkün mü?" diye sordu.   
  
"DOĞU BOŞALIYOR"  
Pek çok insanın göç ettiğine dikkat çeken Kamalak, "Doğu boşalıyor, Batı illerine doğru göç var. Bu insanlar doğup büyüdükleri yerden niçin ayrılıyorlar? Çünkü doğup büyüdüğü yerde iş yoktur, aş yoktur. Bu işi düzeltmek bizlere düşüyor." dedi.   
Türkiye'de 9,5 milyon insanın yeşil kartla yaşadığını, 13 milyonun sosyal yardımlarla geçindiğini söyleyen Kamalak, "20 milyon insanımız fakirlik sınırının altındadır. Üretmeyen bir ekonominin işsizliği çözmesi mümkün mü?" diye sordu.   
  
"BUGÜNKÜ MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİMİZ, ANCAK MİLLİ PİYANGO KADAR MİLLİDİR"  
Milli eğitim sisteminin yeniden düzenlenmesi gerektiğini savunan Kamalak, "Bugünkü milli eğitim sistemi, ancak ve ancak milli piyango kadar millidir, daha fazla değil. Milletimizin manevi değerlerine yer vermeyen, manadan yoksun, idealsiz bir eğitim sistemi. Terörü besleyen en önemli nedenlerden biri de bu materyalist eğitim sistemidir." diye konuştu. Eğitim sisteminde sevap ve günah kavramlarına yer olmadığını söyleyen Kamalak, "Terörü önleyen yol, dağlardan değil okuldan geçer." dedi. Kamalak, yeni anayasa konusunda ise "Sivil anayasa değil, demokratik ve adil bir anayasa. Taklid değil, özgün bir anayasa. Örnek alan değil, örnek alınan bir anayasa." görüşlerini dile getirdi. Ankara Spor Salonu'ndaki kongre devam ediyor.   
  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.