Sadullah Ergin: RTÜK´ün `The Simpsons´ kararına karşı yargı yolu açık

06 Aralık 2012 Perşembe 18:27
Sadullah Ergin: RTÜK´ün `The Simpsons´ kararına karşı yargı yolu açık






BRÜKSEL (CİHAN)- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun bir kanalda yayınlanan `The Simpsons´ adlı çizgi film için verdiği para cezasını değerlendirdi. Ergin, karara karşı yargı yolunun açık olduğunu vurguladı.

Bazı temasları için iki gündür Brüksel´de bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türk basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Ergin, RTÜK´ün `The Simpsons´ adlı çizgi filmi yayınlayan televizyon kanalına para cezası verilmesinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: Dizilerle ilgili olarak ya da yapılan bir takım yayıncılık faaliyetlerine ilişkin olarak değerlendirmeler, o ilgili kuruluşların, burada RTÜK´ün yapmış olduğu bir tasarruftur. Doğrusu bu tasarrufun gerekçesini görmüş değilim. Bütün bunlar yasal yetkilerin içerisinde yapılmış bir çalışma mıdır, değil midir bunların değerlendirilmesi lazım. Eğer RTÜK´ün kendi yetkisini aşan bir değerlendirmesi varsa buna karşı yasal yollar açıktır. İlgili yapımcılar, ilgili televizyon kanalları bu yasal yollara müracaat ermek suretiyle varsa bir yanlış uygulama bunları düzeltme haklarına sahiptirler.

Türkiye´nin bir hukuk devleti olduğunu kaydeden Adalet Bakanı, ``Bu yapı içinde yanlış uygulamalar olabilir. Varsa yanlış bir uygulama bunu doğrultacak mekanizmalar vardır.´´ şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.